Doi tineri din Siria şi Yemen, salvaţi din Dunăre de poliţişti. O a treia persoană a dispărut şi este căutată

  • Doi tineri din Siria şi Yemen au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin de pe insula Şimian de pe Dunăre.
  • Aceştiau încercau să intre fraudulos în România.
  • al treilea migrant este dat dispărut şi este căutat în apele Dunării.
159 afișări
Imaginea articolului Doi tineri din Siria şi Yemen, salvaţi din Dunăre de poliţişti. O a treia persoană a dispărut şi este căutată

Mediafax

Doi tineri din Siria şi Yemen au fost salvaţi de poliţiştii de frontieră din Drobeta Turnu Severin de pe insula Şimian de pe Dunăre. Aceştia încercau să intre fraudulos în România, traversând fluviul cu ajutorul unor colaci. Un al treilea migrant este dat dispărut şi este căutat în apele Dunării.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, cei doi cetăţeni au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unor colaci de salvare din material plastic.

Aceştia au fost găsiţi vineri seara, de un echipaj aflat în misiune cu o navă, pe Insula Şimian.

„Din declaraţiile celor doi migranti, a rezultat că aceştia au părăsit teritoriul Serbiei în jurul orei 17.00, însoţiţi de o a treia persoană, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unor colaci pentru înot din material plastic”, se arată în comunicat.

Aceştia au povestit că atunci când au ajuns în zona Insulei Şimian şi-au dat seama că unul din membrii grupului a dispărut în apele fluviului Dunărea.

Autorităţile au început căutarea persoanei dispărute cu ambarcaţiunile aflate în misiune, împreună cu reprezentanţii ISU Mehedinţi, fiind informate şi autorităţile din Serbia.

Cei doi migranţi sunt din Siria şi Yemen şi au 20, respectiv 23 de ani. Aceştia sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

De asemenea, poliţiştii de frontieră continuă acţiunile de căutare a persoanei dispărute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici