Doi tineri reţinuţi şi o adolescentă cercetată în libertate pentru uciderea unei fete de 16 ani

Doi tineri din Teleorman au fost reţinuţi pentru omor calificat, respectiv instigare la omor şi proxenetism, iar o minoră este cercetată în stare de libertate, fiind suspectaţi că au omorât o fată în vârstă de 16 ani, din municipiul Alexandria, în noiembrie 2011.

453 afișări
Imaginea articolului Doi tineri reţinuţi şi o adolescentă cercetată în libertate pentru uciderea unei fete de 16 ani

Doi tineri reţinuţi şi o adolescentă cercetată în libertate pentru uciderea unei fete de 16 ani (Imagine: Shutterstock)

În 28 decembrie 2011, în zona extravilană a comunei Vânătorii-Mici, din judeţul Giurgiu, la aproximativ un kilometru de Drumul Naţional 61 Ghimpaţi - Găeşti, într-un canal de irigaţii a fost găsit cadavrul unei persoane de sex feminin, care prezenta urme de putrefacţie.

În urma necropsiei s-a constatat că respectivul cadavru, datând de aproximativ 10-15 zile, aparţinea unei persoane de sex feminin cu identitate necunoscută, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani şi prezenta urme de ştrangulare la nivelul gâtului, cauza probabilă fiind o asfixiere mecanică, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu.

În urma investigaţiilor, poliţiştii de la IPJ Giurgiu, sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Investigaţii Criminale din Poliţia Română, au reuşit identificarea cadavrului, care aparţinea minorei T.F., de 16 ani, din municipiul Alexandria, judeţul Teleorman, dispărută de la domiciliu şi urmărită la nivel naţional din data de 1 noiembrie 2011.

Anchetatorii au stabilit, joi, că principalii suspecţi în cazul decesului minorei sunt Nicuşor G., de 20 de ani, din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, R.M., de 16 ani, din oraşul Zimnicea, şi Luiza D., de 21 de ani, din comuna Nanov, judeţul Teleorman.

Potrivit cercetărilor făcute în cauză, în 4 noiembrie 2011, Nicuşor G. şi R.M., în baza unei înţelegeri prealabile făcute cu Luiza D., au decis să o ucidă tânăra de 16 ani, pentru a o împiedica astfel să sesizeze poliţiştii despre activităţile de prostituţie şi proxenetism organizate şi coordonate de Luiza D.

Victima a fost condusă de Nicuşor G. şi R.M. în extravilanul comunei Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, la canalul de irigaţii, unde a fost ştrangulată cu un cablu liţat şi apoi aruncată în tubulatura canalului de irigaţii.

"Pentru a dovedi comiterea faptei, G. Nicuşor i-a secţionat degetul arătător de la mâna dreaptă, folosind o şurubelniţă, iar după ce l-a prezentat Luizei D., în vederea confirmării decesului, l-a aruncat în grupul sanitar amplasat în curtea propriei locuinţe", au precizat reprezentanţii ISU Giurgiu.

Suspecţii au fost prinşi de către poliţiştii de la Poliţia Oraşului Bolintin-Vale şi Serviciul de Intervenţie Rapidă Giurgiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus, vineri, reţinerea pentru 24 de ore a lui Nicuşor G. pentru omor calificat şi a Luizei D. pentru instigare la omor şi proxenetism. Minora R.M. este cercetată penal sub aspectul săvârşirii de omor calificat.

Cei trei vor fi duşi, sâmbătă, în faţa instanţei de judecată pentru dispunerea măsurilor legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici