Doi turişti salvaţi de jandarmii montani din Predeal şi Braşov

Jandarmii montani şi salvamontiştii din Predeal şi Braşov au intervenit, duminică, pentru a salva doi turişti, între care o femeie care rămăsese blocată în zona ''Drumul Roşu'' din Masivul Postăvarul, având un picior rupt.

98 afișări
Imaginea articolului Doi turişti salvaţi de jandarmii montani din Predeal şi Braşov

Doi turişti salvaţi de jandarmii montani din Predeal şi Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Jandarmeriei Române, bucureşteanul Florin S. a anunţat, în jurul orei 17.00, prin serviciul unic de urgenţă 112, că soţia sa s-a accidentat în timp ce se deplasau pe ''Drumul Roşu'', din Masivul Potăvarul.

O patrulă de jandarmi montani din Braşov şi salvamontişti s-au deplasat în zona indicată de bărbat şi au găsit-o pe Mirela S. (55 de ani), care suferise o fractură de tibie la piciorul drept.

După acordarea primului ajutor, femeia a fost transportată în staţiunea Poiana Braşov, de unde a fost preluată de echipajul unei ambulanţe.

Tot duminică, jandarmii montani au fost solicitaţi pentru salvarea unui turist care se rătăcise pe traseul dintre staţiunea Pârâul Rece şi cabana ''Trei Brazi".

Bărbatul, Ioan Ţ. (58 de ani), din Codlea, a fost găsit de echipa de salvare şi a fost însoţit în staţiunea Pârâul Rece, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Jandarmeria Montană avertizează turiştii să nu se aventureze pe trasee fără să cunoască zona foarte bine şi fără să aibă echipament adecvat.

În cazul în care se găsesc în situaţii de risc sau nu cunosc zona în care se află, existând posibilitatea să se fi rătăcit, turiştii sunt sfătuiţi să apeleze numărul de telefon numărul unic de urgenţă 112 şi să solicite sprijinul jandarmilor montani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici