Doi turişti unguri au fost atacaţi de un urs în timp ce dormeau în cort - VIDEO

Doi turişti unguri, tată şi fiu, au ajuns, în noaptea de miercuri spre joi, la spitalul din oraşul dâmboviţean Pucioasa, după ce au fost atacaţi de un urs în căutare de hrană, în timp ce dormeau în cort, în zona Padina, din Munţii Bucegi.

558 afișări
Imaginea articolului Doi turişti unguri au fost atacaţi de un urs în timp ce dormeau în cort - VIDEO

Doi turişti unguri au fost atacaţi de un urs în timp ce dormeau în cort (Imagine: Viorel Dudău/Mediafax Foto)

Într-o primă fază, turiştii au primit îngrijiri din partea jandarmilor montani şi a salvamontiştilor, ulterior fiind transportaţi la spital cu o ambulanţă.

"Turistul în vârstă de 45 de ani are o plagă la urechea dreaptă, are o dislocare de umăr stâng, răni la cap şi la o mână. A fost transportat la Spitalul orăşenesc din Puciosa, unde este îngrijit la Secţia de Chirurgie", a declarat asistentul Bogdan Milea, de la Serviciul de Ambulanţă Dâmboviţa.

Potrivit medicilor, victima este în afara oricărui pericol, fiul acesteia, în vârstă de 25 de ani, având răni superficiale care pot fi tratate ambulatoriu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa, slt Ciprian Vătăşelu, în decurs de numai câteva ore în aceeaşi zonă au avut loc trei atacuri ale urşilor, cel asupra turiştilor ungari şi alte două - primul atacat fiind un cioban care a alungat animalele cu ajutorul câinilor, apoi doi buzoieni, aflaţi într-un autoturism, au văzut că ursul a dat târcoale maşinii, iar ulterior le-a atacat cortul.

"În afara turiştilor din Ungaria, nimeni nu a mai fost rănit, iar jandarmii montani şi salvamontiştii au patrulat toată noaptea pentru a preîntâmpina alte atacuri ale animalelor din zonă", a declarat slt Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa.

Jandarmii montani şi salvamontiştii dâmboviţeni confirmă că în zona Padina sunt cel puţin doi urşi maturi care atacă corturile turiştilor, mai ales pe cele în care sunt depozitate alimente. Incidentul din noaptea de miercuri spre joi este cel mai grav caz de atac al urşilor înregistrat de la începutul anului, pe versantul dâmboviţean al Munţilor Bucegi, după ce, în anul 2008, mai mulţi turişti străini care au campat în zone interzise, ignorând avertismentele jandarmilor şi ale salvamontiştilor, au fost atacaţi în aceeaşi zonă.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici