Doliu în teatrul românesc. A murit actriţa Valeria Seciu

  • Actriţa Valeria Seciu a murit, marţi, la vârsta de 83 de ani.
  • Anunţul a fost făcut de UNITER.
2978 afișări
Imaginea articolului Doliu în teatrul românesc. A murit actriţa Valeria Seciu

Valeria Seciu s-a născut în 2 august 1939 şi s-a stins, marţi, 6 septembrie 2022, la vârsta de 83 de ani.

„Am aflat cu tristeţe că în dimineaţa zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriţă de teatru, film, radio şi televiziune, Valeria Seciu. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească”, anunţă UNITER.

Valeria Seciu a fost căsătorită cu marele actor Octavian Cotescu.

Marea actriţă a avut roluri memorabile în piese de teatru şi în filme.

După Revoluţie, Valeria Seciu a fondat Teatrul Levant, una dintre primele trupe independente de teatru din România.

Valeria Seciu a jucat pe scena Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti mai multe piese de teatru, între care memorabile rămân „Enigma Otiliei” (1968), „Idiotul” (1969), „Cui i-e frică de Virginia Wolf?” (1970), „Regele Lear” sau „Richard al III-lea”.

Valeria Seciu a încântat iubitorii de film în roluri jucate magistrat în „Înainte de tăcere”, „Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii”, „Vânătoare de vulpi”, „Adela” sau „Sunt o babă comunistă”.

Începând din 1978, Valeria Seciu a jucat pe scena Teatrului Mic din Bucureşti.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici