Doliu naţional în ziua funeraliilor Patriarhului Teoctist

Guvernul a aprobat propunerea Ministerului Culturii ca vineri, 3 august, când vor avea loc funeraliile Patriarhului Teoctist, să fie declarată zi de doliu naţional, urmând ca drapelul României să fie arborat în bernă de toate instituţiile şi autorităţile publice centrale şi locale.

1 afișare
Imaginea articolului Doliu naţional în ziua funeraliilor Patriarhului Teoctist

Doliu naţional în ziua funeraliilor Patriarhului Teoctist

Drapelul României va fi arborat în bernă şi la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituţiilor de învăţământ de orice grad, instituţiilor de cultură şi misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări şi autogări, precum şi pe navele de orice fel şi pe alte ambarcaţiuni ce navighează sub pavilion românesc.

Aceeaşi obligaţie revine şi persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reşedinţă.

Hotărârea aprobată de Guvern prevede că, în ziua de 3 august, posturile naţionale de radio şi televiziune, precum şi instituţiile de cultură îşi vor adapta programul în mod corespunzător.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici