Dolj: 22 de deţinuţi de la PMS Craiova, cărora li s-a întrerupt pedeapsa, nu au revenit în detenţie

Un număr de 22 deţinuţi de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova, care au beneficiat de întrerupere a pedepsei, nu s-au întors în penitenciar la termen, fiind căutaţi de poliţişti.

181 afișări
Imaginea articolului Dolj: 22 de deţinuţi de la PMS Craiova, cărora li s-a întrerupt pedeapsa, nu au revenit în detenţie

Dolj: 22 de deţinuţi de la PMS Craiova, cărora li s-a întrerupt pedeapsa, nu au revenit în detenţie (Imagine: Mediafax Foto)

Conducerea Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova a anunţat că în evidenţa unităţii există 24 persoane private de libertate care se află în întrerupere a pedepsei, 22 dintre acestea depăşind termenul la care erau obligaţi să se întoarcă în închisoare.

Purtătorul de cuvânt al PMS Craiova, Daniel Barbu, a declarat, duminică, că în evidenţa închisorii există 22 de deţinuţi, majoritatea femei, care au beneficiat de întreruperea pedepsei, însă nu s-au întors la termen în unitatea de detenţie.

"În toate cazurile este vorba despre persoane care au invocat în instanţă probleme de sănătate. În majoritatea dintre aceste cazuri este vorba despre femei gravide, care au obţinut întreruperea pedepsei pentru a merge acasă să nască. De asemenea, sunt cazuri de persoane care suferă de diferite boli grave cum ar fi cancerul", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMS Craiova.

Potrivit sursei citate, în toate aceste cazuri s-a făcut sesizare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj pentru ca poliţiştii să-i caute pe deţinuţi.

În alte două cazuri este vorba de femei deţinut, care au obţinut întreruperea pedepsei, dar care se află în termenul oferit de instanţă, urmând să se întoarcă în scurt timp în închisoare.

Reprezentanţii PMS Craiova au fost solicitaţi să facă aceste precizări după ce un deţinut de aici, cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov, a beneficiat de o întrerupere a pedepsei de trei luni, dar nu s-a întors în detenţie în august 2008. El a fost dat în urmărire generală, fiind prins sâmbătă, 31 ianuarie, într-un supermarket din Braşov. Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţiştii braşoveni şi este audiat acum la IGP Braşov, fiind suspect în cazul jafului armat de joi, de la o casă de schimb valutar din Braşov, soldat cu doi morţi şi un rănit grav.

Citeşte şi:

Ancheta în cazul suspectului principal în atacul de la Braşov continuă (Video)

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Principalul suspect al atentatului de la Braşov, un cetăţean moldovean, cu antecedente penale

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici