Dorinţele unor copii bolnavi, ca a-şi petrece o zi cu vedeta preferată, îndeplinite de o fundaţie

Fundaţia Make-a-Wish România va îndeplini, cu ajutorul unor personalităţi, dorinţele copiilor care suferă de boli ce le pun viaţa în pericol, ONG-ul îndeplinind deja dorinţa unei fete de 13 ani, cu limfom malign Non-Hodgkin, care a petrecut o zi cu Elena Gheorghe şi designerul Stephan Pelger.

192 afișări
Imaginea articolului Dorinţele unor copii bolnavi, ca a-şi petrece o zi cu vedeta preferată, îndeplinite de o fundaţie

Dorinţele unor copii bolnavi, ca a-şi petrece o zi cu vedeta preferată, îndeplinite de o fundaţie

Fundaţia Make-A-Wish, cu o activitate de 35 de ani la nivel internaţional, în care aproape 350.000 de copii din aproape 50 de ţări şi-au văzut dorinţele transformate în realitate, îşi începe, miercuri, oficial activitatea în România.

O primă dorinţă a fost îndeplinită deja de fundaţia din România pentru Cătălina, o adolescentă de 13 ani din Bucureşti, diagnosticată cu limfom malign Non-Hodgkin. Cătălina a petrecut o zi specială alături de Elena Gheorghe şi designerul Stephan Pelger.

Dorinţa Cătălinei a fost să iasă din rutina vieţii din spital şi să aibă o zi normală, la shopping, ca multe dintre fetele de vârsta ei. Cătălina a ajuns la mall cu o limuzină şi a fost aştepatată de voluntarii Make-A-Wish, printre care se afla şi Elena Gheorghe, artista ei preferata. A urmat o zi plină de surprize şi cadouri pentru Cătălina: o sesiune de shopping împreună cu Elena Gheorghe, prânzul servit cu artista preferată şi părinţii ei, o rochiţă special creată pentru ea de Stephan Pelger şi multe alte cadouri.

Make-A-Wish îşi propune să îndeplinească dorinţele pentru mulţi alţii din cei peste aproximativ 70.000 de copii români care suferă de boli care le pot pune viaţa în pericol. Fundaţia va urmări să fie alături de orice copil eligibil care îşi va dori să fie pompier sau dansator, să întâlnească o persoană pe care o admiră, sa aibă un computer, o chitară sau un căţel, să viziteze un parc de distracţii, să meargă la mare sau să dăruiască o bucurie altor copii. Reprezentanţii ONG-ului estimează că până la finalul anului, în funcţie de starea de sănătate a copiilor, vor mai îndeplini dorinţele altor 10-15 copii.

Primii ambasadori Make-a-Wish România sunt actriţa Oana Pellea şi muzicianul Marius Moga. Campionul mondial la box Mihai Leu sprijină activitatea fundaţiei alături de alte personalităţi din domeniul sportiv sau cultural, dar şi din mediul de afaceri.

"A veni cineva să te întrebe ce-ţi doreşti şi să-ţi îndeplinească visul mi se pare excepţional. Doar faptul de a avea o dorinţă e un pas spre viaţă! Ce mi-a dat mie speranţă este faptul că lecţiile vin dinspre copii, sunt multe de învăţat de la ei", a spus Oana Pellea.

În cadrul activităţii Make-A-Wish la nivel internaţional, preşedintele SUA Barack Obama a ales să susţină un copil care şi-a dorit sa devină Batman pentru o zi. Beyonce, Roger Federer şi mulţi alţii s-au implicat de asemenea în îndeplinirea dorinţelor acestor copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici