Dosar penal deschis după accidentul lui Mihai Chirica | Primele declaraţii ale edilului: Îmi pare rău şi de copiii aceia | Cine ar fi vinovatul

  • Poliţia Iaşi a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă după accidentul în care a fost implicat primarul Iaşului, Mihai Chirica.
  • Primele informaţii arată că nu edilul este vinovat de producerea accidentului.
6545 afișări
Imaginea articolului Dosar penal deschis după accidentul lui Mihai Chirica | Primele declaraţii ale edilului: Îmi pare rău şi de copiii aceia | Cine ar fi vinovatul

Dosar penal deschis după accidentul lui Mihai Chirica: Îmi pare rău şi de copiii aceia

Primarul Iaşului, Mihai Chirica a făcut, duminică, primele declaraţii, după accidentul în care a fost implicat şi din cauza căruia a petrecut noaptea la spital.

„Sunt recuperat, mă simt un om norocos. Cred că îngerul păzitor al meu a avut grijă şi au trecut toate cu bine. Nu am nicio sechelă, slavă Domnului, am avut poate acum mulţi ani în urmă, dar mi le-am rezolvat. În orice caz, asta arată câteva lucruri de care trebuie să ţii cont în viaţă, să valorifici şi să cuantifici fiecare moment pe care Dumnezeu ţi-l dă, să te bucuri de el şi să revalorizezi toate lucrurile care contează cu adevărat, unde viaţa este esenţială. Sincer, mie îmi pare rău şi cred că şi copiii (cei doi care se aflau în cealaltă maşină - n.r.) se aflau la primul incident cu maşina, şi eu la primul incident după 27 de ani de permis auto cu o maşină. Puţin mai multă atenţie ne-ar prii la toată lumea atunci când intrăm în intersecţie, dar bine că nu şi-a rupt nimeni nimic", a spus Chirica, la externare.

Poliţiştii au preluat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă şi au deschis un dosar penal in rem pentru vătămare corporală din culpă.

„Din primele cercetări efectuate s-a constat că faptul că un tânăr de 22 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Păcurari, în intersecţia cu strada Muntenimii nu ar fi oprit la culoarea roşu a semaforului electric aflat în funcţiune şi ar fi pătruns în intersecţie intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din Iaşi (Chirica – n.r.). În urma impactului, trei persoane au fost rănite. (...) În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă.", a declarat jurnaliştilor Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a votat, sâmbătă, candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iaşului. Fostul social-democrat a fost susţinut de 28 de membri, trei s-au abţinut şi doi au votat „împotrivă”. Pentru preşedinţia CJ Iaşi este susţinut ministrul Mediului, Costel Alexe.

După şedinţă, primarul a participat la prima partidă a meciului de fotbal Poli Iaşi - Dinamo Bucureşti, iar la plecare a avut un accident rutier.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici