Dosar penal în cazul pacientului mort, plimbat între secţiile SJU Slatina

Parchetul Judecătoriei Slatina instrumentează un dosar penal în cazul pacientului care a murit după ce a fost plimbat patru ore între secţii ale Spitalului de Urgenţă din municipiu, în cauză fiind audiate mai multe persoane pentru a se stabili dacă decesul a survenit din cauza unei culpe medicale.

21 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul pacientului mort, plimbat între secţiile SJU Slatina

Dosar penal în cazul pacientului mort, plimbat între secţiile SJU Slatina

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Slatina, procurorul Mircea Popescu, a declarat, luni, că în cazul decesului lui Mihai Constantinescu, de 62 de ani, din localitatea Drăgăneşti-Olt, care a murit după ce a fost plimbat între mai multe secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu, s-a întocmit un dosar penal.

"Dosarul penal a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina în 24 ianuarie şi a fost întocmit la sesizarea din oficiu a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt. Deocamdată, nu s-a făcut o încadrare a faptei, se audiază persoane şi, în funcţie de concluzii, se va face şi eventuala încadrare a faptei. Se cercetează dacă în cazul decesului acelui pacient este sau nu culpă medicală", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, procurorul Mircea Popescu.

Mihai Constantinescu, în vârstă de 62 de ani, din Drăgăneşti - Olt, a murit joi fără ca vreun medic să îi acorde tratamentul necesar, după ce a fost plimbat aproape patru ore între secţiile SJU Slatina. În urma decesului, o comisie condusă de ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a demis şi sancţionat mai multe cadre medicale ale spitalului.

Citeşte şi

CFM: Ministrul Sănătăţii nu are dreptul să desfacă contracte de muncă

Colegiul Medicilor sesizează organismele internaţionale despre ancheta de la spitalul Slatina

Destituiri şi contracte de muncă desfăcute, la SJU Slatina (Video)

Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici