Dosar penal în cazul unui bătrân mort, externat din spital fără a primi rezultatul pentru COVID-19

Un bătrân din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost externat înainte de a se primi rezultatul testului pentru COVID-19. Bărbatul a murit acasă, ulterior fiind confirmat cu infecţie cu coronavirus. Parchetul a deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „abuz în serviciu”.

596 afișări
Imaginea articolului Dosar penal în cazul unui bătrân mort, externat din spital fără a primi rezultatul pentru COVID-19

Dosar penal în cazul unui bătrân mort, externat din spital fără a primi rezultatul pentru COVID-19

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa au deschis un dosar penal având ca obiect infracţiunile de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi „abuz în serviciu”, după ce un bătrân în vârstă de 77 de ani a fost externat din spital înainte de a primi rezultatul testului pentru COVID-19.

Potrivit procurorilor, poliţiştii din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud s-au sesizat din oficiu după ce la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa nu au fost respectate măsurile dispuse de autorităţi în vederea prevenirii si limitării efectelor epidemiei cu noul coronavirus.

Ancheta a stabilit că în perioada 22 - 30 martie, un bătrân în vârstă de 77 ani a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistrita, prezentând simptome asemănătoare unei infecţii cu noul coronavirus, pe fondul unor afecţiuni preexistente.

Pacientului i s-au recoltat probe biologice care au fost trimise spre analiză pentru a se stabili dacă este infectat cu virusul SARS-CoV-2, iar în cursul zilei de luni, personalul medical a dispus externarea pacientului. Astfel, s-a luat legătura cu un membru de familie care s-a prezentat la unitatea medicală şi l-a transportat pe bătrân la domiciliu, deşi până la acel moment nu au fost primite rezultatele analizelor efectuate.

În noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 3:00, bătrânul a decedat la domiciliu, fiind transportat la capela mortuară din localitate.

Miercuri, un membru de familie al victimei a fost contactat de către un cadru medical care i-a comunicat că rezultatul testării este pozitiv, pacientul fiind diagnosticat cu COVID-19, fiind necesară luarea de măsuri în vederea izolării acestuia.

„Urmărirea penală este efectuată de lucrători de politie judiciară din cadrul IPJ Bistriţa-Năsăud - Serviciul de Investigatii Criminale sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa în vederea lămuririi cauzelor sub toate aspectele.” - au transmis reprezentanţii Parchetului într-un comunicat de presă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dosar penal,
bătrân,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici