Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătamare corporală, în cazul exploziilor de la Petrila

Un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală a fost deschis în cazul exploziilor de la mina Petrila, în urma cărora 12 mineri au murit, iar alţi 14 au fost răniţi, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, Victoriţa Povarnă.

48 afișări
Imaginea articolului Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătamare corporală, în cazul exploziilor de la Petrila

Dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătamare corporală, în cazul exploziilor de la Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalului Hunedoara, Victoriţa Povarnă, în cazul exploziilor de la mina Petrila a fost deschis un dosar penal, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, iar comisia de anchetă continuă cercetările pentru stabilirea împrejuărilor şi a cauzelor ce au putut provoca uciderea celor doisprezece mineri şi rănirea celorlalţi cincisprezece.

În paralel, comisia de anchetă, formată din patru procurori specializaţi în astfel de cazuri, doi ofiţeri de la IGPR, doi judiciarişti din IPJ Hunedoara, specialiştii din cadrul ITM şi cei ai Institutului Naţional de Securitate Minieră - INSEMEX, continuă audierile celor implicaţi, fosta conducere a minei Petrila fiind deja audiată.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Opt dintre răniţii în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, duminică dimineaţă, în Capitală.

Cinci dintre ei sunt internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi şi se află la terapie intenisvă, în stare foarte gravă, iar alţi trei mineri sunt internaţi, tot în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Ceilalţi şase răniţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Luni, în unitatea spitalicească a fost internat încă un miner care avea stare de ameţeală şi senzaţii de vomă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici