Dosarul care vizează "Prima Casă": O persoană a fost reţinută şi şase sunt sub control judiciar

O persoană a fost reţinută şi alte şase se află sub control judiciar, în dosarul ce vizează infracţiuni de corupţie la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor - Prima Casă. Decizia a fost luată în urma percheziţiilor şi a audierilor de joi.

1315 afișări
Imaginea articolului Dosarul care vizează "Prima Casă": O persoană a fost reţinută şi şase sunt sub control judiciar

Dosarul care vizează "Prima Casă": O persoană a fost reţinută şi şase sunt sub control judiciar

Astfel, Doriana Anca Stan, angajată în cadrul Compatimentului Financiar Preventiv din Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici şi Mijlocii, a fost reţinută pentru trafic de influenţă în formă continuată.

"Din probele administrate a rezultat că, în perioada martie- iulie 2018, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în calitate de angajată a F.N.G.C.I.M.M.-Compatimentul Financiar Preventiv şi lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra celorlalţi angajaţi ai F.N.G.C.I.M.M., în special din cadrul Serviciului Prima Casă, a pretins şi primit sume de bani de la intermediari sau de la beneficiarii unor dosare de creditare pentru a interveni pe lângă ceilalţi funcţionari din cadrul F.N.G.C.I.M.M., în vederea urgentării unor dosare de creditare înscrise în programul naţional ,,Prima Casă”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ea va fi prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Alte şase persoane, printre care şeful Serviciului Prima Casă din cadrul Direcţiei de Garantare a Fondului, sunt cercetate sub control judiciar. Acestea nu au voie să părăsească ţara. Totodată, celor trei inculpaţi funcţionari li s-a impus obligaţia de a nu exercita activitatea de funcţionar în cadrul Fondului.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR au efectuat, joi, 23 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, în această cauză.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici