Dosarul în care sunt audiaţi soţii Apostu este cel din care s-a disjuns cazul lui Radu Bica

Dosarul în care sunt audiaţi primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi soţia acestuia este cel în care este cercetată femeia de afaceri Aspazia Droniuc şi din care a fost disjuns dosarul în care a fost arestat vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica, afirmă surse judiciare.

386 afișări
Imaginea articolului Dosarul în care sunt audiaţi soţii Apostu este cel din care s-a disjuns cazul lui Radu Bica

Radu Bica (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Surse judiciare au declarat miercuri că soţii Apostu sunt audiaţi într-un dosar început în 2009 de procurorii DNA, vizând fapte de corupţie, în care o femeie de afaceri din Cluj, Aspazia Droniuc, este cercetată pentru mai multe licitaţii organizate de autorităţile locale din Cluj la care firmele sale au participat.

Din acest dosar a fost disjuns cel în care a fost arestat Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, afirmă sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, soţii Apostu l-au angajat ca avocat pe avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îl apără şi pe Bica.

Mai multe percheziţii au avut loc miercuri la locuinţa primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, care se afla la domiciliu. Percheziţiile au avut loc după ce acţiuni similare au fost făcute miercuri dimineaţă la sediul Primăriei Cluj-Napoca.

Ulterior, edilul a plecat de la locuinţa sa la volanul unui autoturism, însoţit de un alt bărbat. Apostu avea o plasă şi a declarat jurnaliştilor aflaţi în faţa casei sale că "este o cercetare a DNA".

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu (PDL), a ajuns apoi la sediul Primăriei, dar nu a intrat în instituţie pe uşa principală, ci a mers prin clădirea Centrului de Informare Cetăţenească, după care a intrat în biroul lui, însoţit de anchetatori. Primarul nu a făcut declaraţii, iar accesul jurnaliştilor în zona biroului lui Apostu a fost restricţionat.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara că procurorii DNA au solicitat verificarea biroului primarului Sorin Apostu, iar acest lucru s-a făcut în prezenţa edilului. Buzatu nu a precizat dacă este vorba de verificarea unor documente sau a calculatoarelor, ea spunând că nu poate oferi mai multe informaţii despre dosar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, declara corespondentului MEDIAFAX că nicio persoană nu este reţinută în dosarul în care procurorii DNA fac verificări la Primăria Cluj-Napoca. "Nu vă pot da mai multe informaţii pentru că este un dosar în lucru, dar pot să afirm cu certitudine că nicio persoană nu este, în prezent, reţinută în acest dosar", spunea Săplăcan.

De asemenea, procurorii DNA au făcut, miercuri după-amiază, verificări la cabinetul de avocatură al soţiei primarului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, potrivit unor surse judiciare, procurorii anticorupţie controlând documente şi calculatoare.

Ulterior, Monica Apostu a fost dusă de către procurori de la cabinetul său de avocatură la sediul DNA Cluj, aflat în apropiere, pentru audieri.

La sediul DNA Cluj a fost dus miercuri după-amiază şi primarul Sorin Apostu, care a ieşit în jurul orei 16.00 din biroul său de la Primărie. Pe de altă parte, mai mulţi angajaţi ai Primăriei au scos din clădire teancuri de dosare pe care le-au dus la o maşină a anchetatorilor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, declara că miercuri dimineaţă la Registratura Primăriei a fost înregistrată o cerere de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prin care se solicitau mai multe documente de la mai multe direcţii din cadrul instituţiei, fără a preciza despre ce fel de acte este vorba.

Buzatu adăuga că, potrivit procedurii, direcţiile de la care s-au solicitat acte vor formula răspunsuri, care vor fi adunate într-un document final care va fi trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Ea afirma că asemenea cereri sunt uzuale, numai în 2011 Primăria Cluj-Napoca primind peste 170 de astfel de solicitări de la parchetele din ţară.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au făcut verificări miercuri dimineaţă la Primăria Cluj-Napoca, ei solicitând documente legate de licitaţiile derulate de această instituţie în ultima perioadă.

Conform surselor citate, procurorii au luat legătura cu secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţărmure, solicitându-i acestuia mai multe acte privind licitaţiile derulate de Primăria Cluj-Napoca în ultima perioadă.

Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au spus că vor da un comunicat de presă în legătură cu acest subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici