Dosarul Microsoft: Vanessa Youness ar fi cerut un milion euro pentru intervenţia pe lângă Emil Boc, pe atunci premier/ Ce spune Emil Boc

Vanessa Youness, trimisă în judecată de DNA în dosarul Microsoft pentru trafic de influenţă, ar fi cerut şi primit un milion de euro pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licenţele IT din şcoli. Demnitarul este, potrivit unor surse, Emil Boc.

2436 afișări
Imaginea articolului Dosarul Microsoft: Vanessa Youness ar fi cerut un milion euro pentru intervenţia pe lângă Emil Boc, pe atunci premier/ Ce spune Emil Boc

Dosar Microsoft: Vanessa Youness ar fi cerut un milion euro pentru intervenţia pe lângă Emil Boc

DNA a trimis-o în judecată în dosarul Microsoft pe Vanessa Amal Youness, pentru trafic de influenţă, ea fiind acuzată că ar fi primit un milion de euro de la un om de afaceri pentru a interveni pe lângă un înalt demnitar pentru aprobarea unor documente privind licenţele IT din şcoli.

Potrivit unor surse judiciare, înaltul demnitar este fostul premier Emil Boc. La momentul în care Vanessa Amal Youness ar fi săvârşit faptele, Emil Boc avea funcţia de premier al României.

Boc: La mine nu s-au făcut intervenţii pentru aprobarea sau neaprobarea documentaţiilor Microsoft

Fostul premier Emil Boc neagă faptul că asupra sa au fost făcute intervenţii pentru aprobarea sau neaprobarea în Guvern a documentaţiilor legate de licenţele Microsoft, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că documentaţiile şi-au urmat parcursul legal, firesc, şi au fost aprobate în conformitate cu prevederile legale, după procedurile prevăzute de lege.

”Faţă de aceste alegaţii aş avea următoarele precizări. 1. Asupra mea nu s-au făcut niciun fel de intervenţii, pentru aprobarea sau neaprobarea în Guvern a documentaţiilor legate de licenţele Microsoft. Aceste documentaţii şi-au urmat parcursul legal, firesc, şi au fost aprobate în conformitate cu prevederile legale, după procedurile prevăzute de lege. Din acest motiv, lucrurile să fie foarte clare. 2. Am fost audiat în acest dosar, alături de alţi demnitari şi alte persoane, astfel că nu voi putea da foarte multe declaraţii, având în vedere că dosarul îşi urmează parcursul prevăzut de lege”, a spus Boc.

Acesta a subliniat că respinge şi afirmaţiile apărute într-o publicaţie privind punerea la dispoziţie a unei maşini pentru Vanessa Youness.

”În nicio situaţie, nici o maşină de la Partidul Democrat nu a fost pusă la dispoziţie. Acea maşină nu am mai folosit-o din momentul în care am devenit premier, nu am avut nicio legătură în consecinţă cu utilizarea ei, este categoric exclus orice demers al meu de a pune la dispoziţie cuiva vreo maşină, clar şi fără echivoc”, a precizat Emil Boc.

Fostul premier a explicat că a cunoscut-o pe doctor Vanessa Youness în condiţii „absolut întâmplătoare”, în care fusese diagnosticată cu scleroză multiplă, şi avea nevoie de o planificare la un doctor de specialitate.

”Am sprijinit-o pentru a avea o planificare la un doctor pentru a putea menţine sub control această maladie. Era foarte implicată în a găsi soluţii medicale la această boală, astfel încât şi alte persoane care suferă să aibă acces la un tratament, în vederea ameliorării bolii. Ştiu că avea preocupări în acest sens. Avea resurse materiale, provenea dintr-o familie cu resurse financiare încât nu se punea problema de a nu-şi putea suporta costurile medicale, dar avea nevoie de a avea acces la consultanţă de specialitate. Era o persoană cu aplecare spre acte de caritate, extrem de preocupată de rezolvarea cazurilor medicale şi de sprijinirea celor aflaţi în nevoie, care aveau o situaţie materială dificilă”, a mai spus Emil Boc.

„ În perioada februarie – august 2011, inculpata Youness Amal Vanessa a pretins şi ulterior a primit de la un om de afaceri suma de 1.000.000 de euro, promiţând că va interveni pe lângă un înalt demnitar în vederea aprobării unor documente ce priveau licenţele IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli. Documentaţia respectivă a fost aprobată la data de 06 iulie 2011, independent de presupusele demersuri ale inculpatei, menţionate mai sus. Cu toate acestea, inculpata a primit banii pretinşi, în două tranşe, printr-un intermediar, astfel: suma de 720.621 euro a fost virată în contul unei societăţi controlată de Youness Amal Vanessa, exact în ziua în care Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale a primit confirmarea oficială a aprobării documentelor respective (14.07.2011); restul sumei i-a fost înmânată inculpatei în numerar”, arată DNA, printr-un comunicat de presă.

În dosar, s-a dispus sechestrului asigurator, asupra mai multor bunuri imobile (4 terenuri, 6 apartamente, 2 garaje, etc.) ale Vanessei Youness. Dosarul a fost trimis Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine sechestrul pe bunuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici