DOSARUL TRANSFERURILOR: Şapte dintre inculpaţi spun că ar accepta să presteze muncă în folosul comunităţii

Inculpaţii din Dosarul Transferurilor ar fi de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, cu excepţia lui Jean Pădureanu, care a afirmat că ar vrea, dar nu poate din cauza stării precare de sănătate.

176 afișări
Imaginea articolului DOSARUL TRANSFERURILOR: Şapte dintre inculpaţi spun că ar accepta să presteze muncă în folosul comunităţii

DOSARUL TRANSFERURILOR: Şapte dintre inculpaţi spun că ar accepta să presteze muncă în folosul comunităţii

La termenul de luni al procesului, preşedinta completului, Anca Alexandrescu, i-a întrebat pe cei opt inculpaţi, conform noului cod penal, dacă în cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi ar accepta să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar ei au răspuns afirmativ, cu excepţia lui Jean Pădureanu.

Fostul impresar Ioan Becali a completat, precizând că are tradiţie în a presta muncă în folosul comunităţii: "Doamnă preşedintă, eu fac demult asta. În 1996, eu am dat zăpada pe Calea Floreasca împreună cu un grup de deţinuţi. Le-am dat tot ce aveau nevoie atunci, deci sunt de acord să fac muncă în folosul comunităţii".

De asemenea, judecătoarea i-a întrebat pe inculpaţi dacă sunt de acord cu continuarea procesului penal. "Nu ştiu pe ce lege mergem acum, dar doriţi continuarea procesului penal?", a întrebat preşedinta completului de judecată, inculpaţii, cu excepţia lui Mihai Stoica, răspunzând, de asemenea, afirmativ.

În cadrul pledoariei finale, avocatul lui George Copos, Ion Cazacu, a susţinut nevinovăţia clientului său şi l-a ironizat pe procuror: "Soluţia nu poate fi decât achitarea domnului Copos, conform articolului 10, litera a, al noului cod penal. Şi eu am fost procuror foarte mulţi ani. Pe vremea mea, dacă semnam un astfel de rechizitoriu, mă dădeau afară. Domnul procuror nici măcar nu ştie ce sunt alea drepturi economice şi drepturi sportive. Despre ce vorbim?"

La finalul şedinţei, fiecărui inculpat i s-a dat dreptul la un ultim cuvânt.

Dacă Gheorghe Popescu, Cristian Borcea, Jean Pădureanu şi Victor Becali au declarat că sunt nevinovaţi, cerând achitarea, George Copos a afirmat că este confuz şi dezamăgit şi că nu mai are încredere în anumite instituţii ale statului. "Sunt extrem de confuz şi dezamăgit. Sunt un om de afaceri care a plătit taxe şi impozite de 210 milioane de euro, dar spun cu părere de rău că nu înţeleg cum reprezentantul Parchetului afirmă că sumele de bani din transferurile lui Dulca şi Bratu nu au intrat în conturile clubului, deşi toate documentele şi bilanţurile contabile în original se află depuse la dosar. Sunt extrem de dezamăgit, am încredere în puterea judecătorească, dar după afirmaţii reprezentantului Parchetului nu mai am încredere în anumite instituţii ale statului. Eu, Copos Gheorghe, nu am reprezentat niciun moment UFC Rapid sau AFC Rapid. De asemenea, nu am avut niciodată drept de semnătură pentru aceste două cluburi. Sunt nevinovat şi nu am săvârşit nicio infracţiune. Pe întreg parcursul procesului am suferit eu, familia mea şi afacerile mele. Regret că sunt acum în faţa dumneavoastră", a completat Popescu.

Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a precizat că a obosit din cauza acestui proces. "Sunt veteran în acest proces. Am trecut prin achitări, condamnări şi dezbateri. Sigur că aş fi vrut să fiu achitat, pentru că este o nuanţă, dar vă spun sincer că am obosit. De zece ani sunt judecat de media mai mult decât de instanţe. Sunt nevinovat", a explicat Stoica.

Fostul impresar Ioan Becali doreşte să fie achitat şi a menţionat că îi este teamă că lumea o să-l strige "puşcăriaşule", în cazul în care va fi condamnat. "Mulţi ani, tranzacţiile astea se făceau cu valizele cu bani. Eu am vrut să fiu transparent şi am făcut totul prin bancă. Am transferat sume din contul meu, în contul meu sau în contul fratelui meu. Dacă ştiam că se ajunge aici, procedam şi eu cu valiza, luam frumos banii şi procedam ca pe vremuri, pentru că la noi treci uşor cu valiza la aeroport, iar acum Parchetul nu mai avea nicio probă. Pe mine nu mă interesează că îmi dau opt ani, şapte ani, cinci ani sau şase luni cu executare, pentru că rămâne ruşinea asupra mea şi a familiei mele. Mă cunoaşte foarte multă lume din ţară şi din străinătate, Mourinho, Ancelotti, şi o să mi se spună «puşcăriaşule». De aceea eu cred în nevinovăţia mea şi sper că o să fiu achitat", a conchis Becali.

Curtea de Apel Bucureşti a finalizat, luni, audierile în cazul celor opt oameni de fotbal inculpaţi în Dosarul Transferurilor, Victor şi Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu, Jean Pădureanu, Mihai Stoica şi Cristian Borcea, stabilind să dea o decizie în data de 25 februarie.

La ultimul termen, de luni, instanţa l-a audiat pe impresarul Victor Becali, a ascultat concluziile procurorului, pledoariile avocaţilor şi ultimul cuvânt al inculpaţilor. Instanţa a rămas în pronunţare pentru 25 februarie.

Procurorul a solicitat în concluziile finale pedepse de închisoare cu executare pentru fraţii Ioan şi Victor Becali, George Copos şi Cristian Borcea, în cazul lui Mihai Stoica precizând că faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru inculpaţii Gheorghe Popescu, Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu, procurorul a cerut închisoare cu suspendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici