Două avioane C-27J Spartan au plecat marţi dimineaţa cu ajutoare pentru Siria

Două avioane C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, au plecat marţi dimineaţa de la Baza 90 Transport Aerian Otopeni cu ajutoare pentru Siria, afectată de cutremurele din 6 februarie, anunţă Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

593 afișări
Imaginea articolului Două avioane C-27J Spartan au plecat marţi dimineaţa cu ajutoare pentru Siria

Potrivit DSU, aeronavele militare au decolat din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, în jurul orei 9.00, una dintre aeronave având ca destinaţie Gaziantep (Turcia), iar cealaltă, Beirut (Liban).

Acestea transportă bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament (corturi, saltele, paturi) şi produse alimentare, conserve, donate de statul român şi puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

Bunurile materiale cu destinaţia Gaziantep vor fi preluate de OIM (ONU), care va asigura distribuirea lor la populaţia din zona de nord-vest a Siriei, iar cele predate la Beirut vor fi preluate de reprezentanţi ai ONU şi vor ajunge în Siria la Semiluna Roşie.

Sprijinul se acordă în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind acordarea de asistenţă internaţională Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici