Două avioane F-16 au ajuns la Bucureşti şi vor fi expuse la BSDA

Două avioane F-16, sosite din Italia şi conduse de piloţi americani au sosit sâmbătă la Bucureşti, aparatele urmând să fie expuse la Romaero, unde vor putea fi văzute în cadrul expoziţiei Black Sea Defence & Aerospace (BSDA).

78 afișări
Imaginea articolului Două avioane F-16 au ajuns la Bucureşti şi vor fi expuse la BSDA

Două avioane F-16 au ajuns la Bucureşti şi vor fi expuse la BSDA (Imagine: US Airforce)

Sebastian Tudor, directorul TNT Productions, compania organizatoare a BSDA, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că cele două avioane vor putea fi văzute de public, marţi, după ora 12.00. Aparatele se vor afla, potrivit lui Tudor, la baza Romaero, unde paza va fi asigurată de organizatori, dar şi de o brigadă antiteroristă din cadrul SRI.

"Cele două avioane F-16 nu vor zbura, ci se vor afla în display static pe durata expoziţiei", a spus Tudor.

El a mai precizat că cei care doresc să viziteze Expoziţia BSDA o pot face gratuit, începând de marţi, după ora 12.00, fiind însă necesară înscrierea prealabilă pe Internet, pe site-ul expoziţiei: www.bsda.ro

Pentru cei care nu pot să se înscrie online, va fi necesară prezentarea la intrare cu un act de identitate şi cu o carte de vizită, a mai spus Sebastian Tudor, adăugând că vizitatorii trebuie să aibă mai mult de 16 ani.

BSDA se va desfăşura în perioada 13-15 aprilie la Romaero Băneasa. La demonstraţiile făcute cu ocazia expoziţiei vor zbura o serie de avioane din flota aeriană militară a României: MIG Lancer, IAR 99 Şoim şi Hercules C130.

Eurofighter şi SAAB-Gripen au anunţat săptămâna trecută cu nu vor participa cu avioane multirol la Expoziţia BSDA, pentru a-şi manifesta astfel nemulţumirea faţă de decizia CSAT de a achiziţiona avioane F-16 în cadrul programului multirol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici