Două călăuze din Ucraina au încercat să treacă frontieră cu un grup de 13 turci. Politiştii români au folosit armamentul din dotare

Două călăuze din Ucraina au încercat să treacă frontieră dintre România şi Ungaria cu un grup de 13 turci. Membrii grupului au fost prinşi după ce poliţiştii de frontieră au tras cu pistolul. Cei doi ucraineni au fost arestaţi preventiv.

806 afișări
Imaginea articolului Două călăuze din Ucraina au încercat să treacă frontieră cu un grup de 13 turci. Politiştii români au folosit armamentul din dotare

Două călăuze din Ucraina au încercat să treacă frontieră cu un grup de 13 turci. Politiştii români au folosit armamentul din dotare

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat 13 cetăţeni din Turcia care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, pentru a ajunge în Germania, cu sprijinul a doi cetăţeni ucraineni.

Incidentul a avut loc în judeţul Satu Mare. Poliţiştii de frontieră au observat pe direcţia localităţii de frontieră Horea, lângă un microbuz aflat în staţionare, un grup de persoane. La apropierea poliţiştilor de frontieră, grupul s-a dispersat, îndreptându-se spre frontiera cu Ungaria.

Poliţiştii de frontieră au somat persoanele, au executat şase focuri de avertisment în plan vertical şi au reţinut persoanele. Grupul era format din 13 persoane, opt bărbaţi şi cinci femei. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei 13 cetăţeni cu vârste cuprinse între 10 şi 51 de ani sunt din Turcia.

Pe timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au mai reţinut doi cetăţeni ucraineni, care aveau rolul de a călăuzi migranţii pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru 11 cetăţeni străini (doi dintre copii nu răspund penal) şi de trafic de migranţi pentru cei doi cetăţeni ucraineni. La finalizarea cercetărilor, cei 13 cetăţeni turci au fost predaţi lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări. Cei doi cetăţeni ucraineni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici