Două capele unde se vor putea căsători şi turiştii urmează să fie construite în Mamaia

Două capele ar urma să fie construite la Mamaia, după ce Arhiepiscopia Tomisului a primit drept de folosinţă asupra a două terenuri în suprafaţă totală de peste 700 de metri pătraţi, primarul Radu Mazăre anunţând că acolo se vor putea căsători atât constănţenii, cât şi turiştii.

292 afișări
Imaginea articolului Două capele unde se vor putea căsători şi turiştii urmează să fie construite în Mamaia

Două capele unde se vor putea căsători şi turiştii urmează să fie construite în Mamaia (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Consilierii locali din Constanţa au aprobat, în şedinţa de miercuri, două proiecte de hotărâri privind transmiterea dreptului de folosinţă, pe perioada existenţei construcţiei, pentru două terenuri către Arhiepiscopia Tomisului.

Primul teren are o suprafaţă de 270 de metri pătraţi şi este situat în zona Hotelului Mercur Minerva, iar cel de-al doilea are 443 de metri pătraţi şi se află în zona Hotel Perla. În cazul în care construcţia nu este realizată în termen de doi ani, terenul va reveni la municipalitate, se arată în hotărârea Consiliului Local Municipal.

Radu Mazăre a anunţat, la finalul şedinţei, că pe aceste terenuri vor fi construite două capele unde se vor putea căsători atât constănţenii, cât şi turiştii.

"Ce are credinţa şi Dumnezeu şi lucrurile bune pe care le faci cu distracţia şi plaja? Înalt Prea Sfântul m-a rugat, sunt multe solicitări, pentru noi nu-i nimic deosebit că mergem la biserică, iar cei care se căsătoresc, se căsătoresc undeva la malul mării. Pentru alţii din ţară e un lucru deosebit şi pot să-şi cupleze căsătoria, mersul la biserică, nunta cu petrecutul la mare, ori eu vreau să ofer tot ce este şi se poate oferi de la... până la...”, a declarat Radu Mazăre, la finalul şedinţei Consiliului Local.

Totuşi, primarul crede că la capelele din Mamaia nu ar trebui oficiate şi slujbe de înmormântare deoarece nu consideră că este potrivit "să umblii cu mortul" printre carele alegorice.

"Asta o să discut cu Înalt Prea Sfântul. Nu cred că este potrivit ca printre carele alegorice să umblii cu mortul, o să fie în oraş, dar momente de bucurie şi de veselie se pot face fără probleme”, a explicat Radu Mazăre.

El a recunoscut că nu obişnuieşte să meargă la biserică, spunând că în faţa lui Dumnezeu este mai important ceea ce faci pentru semenii tăi decât "să mergi des la biserică şi să faci cruci".

"Mai merg din când în când, de Paşti. Nu sunt un tip foarte religios, nu cred că mergând la biserică şi făcând cruci, mătănii şi nu ştiu ce, mă iartă Dumnezeu. Eu cred că este important ce faci pentru semenii tăi care au nevoie de ajutor şi eu fac, Slavă Domnului, acum fără să mă laud, fac, că aşa simt. Asta că ţin post, că nu ţin post, că m-am îmbrăcat decent, că nu m-am îmbrăcat decent, că am făcut şapte cruci sau...aşa cred eu, fiecare cum crede”, a mai afirmat Radu Mazăre.

Întrebat cu se vor împăca fetele de pe carele alegorice cu bisericile din Mamaia, primarul a răspuns: "Fetele sexy zăpăcesc băieţii şi îi duc la biserică să se căsătorească şi apoi, când divorţează, merg la club de bucurie”.

În luna iulie a acestui an, Arhiepiscopia Tomisului a solicitat Primăriei Constanţa atribuirea de terenuri pentru construcţia unor capele în Mamaia, motivând că există numeroase cereri din partea oamenilor pentru cununii şi botezuri în această staţiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici