Două curse Wizz Air pe relaţia Târgu Mureş - Bergamo şi retur au fost anulate

Două curse ale companiei Wizz Air, pe relaţia Târgu Mureş şi retur, au fost anulate, duminică, pe Aeroportul "Transilvania" din municipiu, din cauza norului de cenuşă eliberată de vulcanul islandez Eyjafjöll, nor care traversează Europa.

230 afișări
Imaginea articolului Două curse Wizz Air pe relaţia Târgu Mureş - Bergamo şi retur au fost anulate

Două curse Wizz Air pe relaţia Târgu Mureş - Bergamo şi retur au fost anulate

Potrivit site-ului Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, cursele operate de Wizz Air pe relaţia Târgu Mureş - Bergamo, de la ora 6.45, şi retur, de la ora 11.15, au fost anulate.

"Cursa de Bergamo operată de Wizz Air nu a venit, nu a plecat din Italia, iar de dimineaţă (duminică dimineaţa - n.r.), cealaltă a fost anulată. Ieri (sâmbătă - n.r.) am avut o cursă cu întârziere, de la Madrid, tot din cauza norului de cenuşă", a declarat directorul Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan.

Acesta nu a putut oferi detalii privind numărul de pasageri care ar fi trebuit să se afle în cursele anulate.

Blue Air a anulat zborurile programate duminică pe rutele Bucureşti-Milano, Bucureşti-Florenţa, Bucureşti-Bologna şi Bacău-Torino, toate cu retur, ca urmare a unei noi erupţii vulcanice din Islanda şi a norului de cenuşă care traversează Europa.

Totodată, trei zboruri spre Italia au fost anulate, duminică, pe Aeroportul Otopeni şi alte două pe Aeroportul Băneasa, din cauza unei noi erupţii vulcanice din Islanda şi a norului de cenuşă care traversează Europa.

Norul de cenuşă vulcanică a determinat închiderea parţială a spaţiului aerian italian şi a perturbat traficul în Portugalia, Franţa şi Spania.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a reînceput joi să elibereze în atmosferă cantităţi importante de cenuşă, după câteva zile de acalmie.

Erupţia sa a paralizat practic traficul aerian european la jumătatea lunii aprilie, când, în decurs de aproape o săptămână au fost anulate peste 100.000 de zboruri, iar peste opt milioane de pasageri au rămas blocaţi pe diferite aeroporturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici