Două femei, înjunghiate pe stradă în Timişoara. Agresorul nu a fost încă prins

O femeie în vârstă de 45 de ani a fost înjunghiată în spate cu un cuţit, marţi după-amiază, pe un bulevard din municipiul Timişoara, de un bărbat necunoscut, care apoi a fugit, fiind al doilea incident de acest fel petrecut în cursul acestei zile.

1655 afișări
Imaginea articolului Două femei, înjunghiate pe stradă în Timişoara. Agresorul nu a fost încă prins

Două femei, înjunghiate pe stradă în Timişoara. Agresorul nu a fost încă prins (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş, Mădălina Mezdrea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o femeie de 45 de ani a fost înjunghiată de un bărbat care a venit din spatele ei, pe Bulevardul Circumvalaţiunii din Timişoara, în apropierea blocului în care aceasta locuieşte.

Potrivit sursei citate, femeia a fost transportată la Spitalul Municipal din Timişoara cu o plagă înjunghiată în spate, ea primind îngrijiri medicale.

Mezdrea a spus că poliţiştii fac cercetări pentru a stabili cu exactitate condiţiile în care s-a petrecut incidentul şi încearcă să îl găsească pe făptaş care a fugit.

O altă tânără, în vârstă de 23 de ani, a fost înjunghiată cu un cuţit în abdomen, marţi la prânz, în apropierea Pădurii Verzi, din zona UMT din Timişoara, fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Municipal din Timişoara.

Ea le-a declarat poliţiştilor că a fost tăiată de un bărbat necunoscut, care apoi a fugit.

Medicii spuneau că tânăra este conştientă şi în stare stabilă.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a afla circumstanţele în care s-a produs incidentul şi încearcă să îl găsească pe agresor.

În februarie 2010, la Iaşi, un bărbat de 35 de ani a fost acuzat că a înţepat pe stradă 17 femei din municipiu, cu un cuţit cu lama de patru centimetri. El a fost prins de poliţişti la scurt timp după ce comisese o nouă agresiune în zona Copou, tânăra care fusese înţepată cu cuţitul sunând imediat la 112.

La scurt timp, Petru Constantin Gavrilaş (35 de ani) a fost arestat, fiind cercetat pentru ultraj, lovire, port ilegal de armă albă şi tulburarea liniştii publice.

În luna septembrie 2010, Gavrilaş, din comuna ieşeană Ţigănaşi, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Iaşi la şase ani de închisoare, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi port fără drept de cuţit.

Printre probele adunate la acest dosar s-au numărat şi câteva înregistrări surprinse pe camerele de supraveghere instalate în mai multe puncte din oraş.

Cele 17 femei agresate de Gavrilaş aveau vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani, nouă dintre victime depunând plângere la Poliţie. Majoritatea femeilor agresate au necesitat îngrijiri medicale, cel mai grav rănită fiind o studentă de 22 de ani din Iaşi. Ea a povestit poliţiştilor că mergea prin centrul municipiului, iar la un moment dat un bărbat a trecut prin dreptul său şi a înţepat-o cu un obiect ascuţit.

Bărbatul mai fusese condamnat, pentru viol, executând 12 ani de închisoare şi fiind eliberat din penitenciar în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici