Două mii din studenţii politehnişti nu au mai prins locuri în căminele din Regie

Două mii de studenţi ai Universităţii Politehnice Bucureşti au rămas fără locuri în căminele din complexul Regie, locurile fiind atribuite, după rezolvarea cazurilor sociale, strict pe criteriul performanţelor şcolare.

467 afișări
Imaginea articolului Două mii din studenţii politehnişti nu au mai prins locuri în căminele din Regie

Două mii din studenţii politehnişti nu au mai prins locuri în căminele din Regie

"Cam 2.000 din studenţii Politehnicii au rămas pe dinafară, în condiţiile în care, în afara cazurilor sociale, cazarea a fost făcută exclusiv în funcţie de medii. Nu au fost cazaţi studenţii care au avut mai mult de trei restanţe", a declarat agenţiei MEDIAFAX preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), Gabriel Petrea.

Potrivit lui Petrea, 90 la sută din studenţii anului I au primit locuri de cazare în Regie, ei având prioritate.

"E normal să le dai prioritate, vin pentru prima oară la facultate şi trebuie să primească o şansă. Dacă învaţă, îşi păstrează locurile primite la început, dacă nu, le pierd", a spus Petrea.

Cazarea studenţilor în Regie a început, sâmbătă, fără incidente, atât Petrea cât şi directorul administrativ al complexului declarându-se mulţumiţi de ritmul de lucru.

"Au mai fost mici probleme, în special în cazul celor care nu s-au înscris în baza de date pentru cazări. Noi am anunţat pe toată lumea că cine nu e înscris în baza de date nu primeşte loc", a declarat Petrea, arătând că au existat câteva cazuri de studenţi aflaţi în această situaţie. Aceştia au fost chemaţi din nou pentru completarea documentelor de cazare, luni, în măsura în care vor mai exista locuri libere.

Totuşi, Petrea a admis că există şi situaţii în care unii studenţi îşi vând locul în cămin, preţul putând ajunge chiar şi la 600 de euro. "Nu avem încă vreun caz concret, dar ne aşteptăm să apară", a spus Petrea.

El a precizat că, sâmbătă, cu ocazia începerii procedurilor de cazare în căminele din Regie, au existat şi poliţişti în civil care au supravegheat corectitudinea atribuirii locurilor.

La nivel naţional, situaţia căminelor studenţeşti rămâne o problemă, în condiţiile în care, potrivit datelor deţinute de UNSR, pe un loc în cămin se bat şase studenţi de la stat.

"După statisticile noastre, la nivel naţional, cam 60.000 de studenţi rămân în acest an fără locuri în cămine, lucru care, evident, nu ne convine", a spus Petrea, reiterând faptul că UNSR pregăteşte, "săptămâna viitoare sau peste două săptămâni", mişcări de protest "de amploare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici