Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie şi un copil

Virusul West Nile a fost confirmat la încă două persoane, o femeie şi un băiat din Brăila, Direcţia de Sănătate Publică luând primele măsuri de alertare a instituţiilor abilitate. Cei doi pacienţi sunt în afara pericolului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1998 afișări
Imaginea articolului Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie şi un copil

Două noi cazuri de West Nile, confirmate la o femeie şi un copil

Primele două cazuri de West Nile din acest an, de la Brăila, au fost confirmate la un copil de 11 ani şi la o femeie de 69 de ani, care au fost înţepate de ţânţari.

Potrivit reprezentanţilor DSP Brăila, în ambele cazuri este vorba despre forme uşoare ale bolii, iar persoanele au primit tratament şi au fost externate din Spitalul Judeţean Brăila.

„Primul caz este un copil, băiat în vârstă de 11 ani, iar al doilea caz, o persoană adultă, o femeie de 69 ani. În ambele cazuri avem o evoluţie bună, fără complicaţii. Cazurile au fost confirmate în mod official, am primit confirmarea pentru cazul al doilea. Persoanele nu mai sunt internate în spital”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Gabriel Ciochină.

Sursa citată a mai spus că au fost luate măsuri de informare a autorităţilor locale şi centrele de transfuzie despre cazurile de West Nile. Conform legii, zonele în care locuiesc cele două persoane vor fi monitorizate iar pe spaţiile verzi se va face dezinsecţie.

CITEŞTE mai departe pe pagina 2

 

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici