Două noi decese cauzate de variola maimuţei. Cazuri vin din zone noi

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat două noi decese cauzate de variola maimuţei de la ultima actualizare.
  • Astfel, s-a ajuns la trei decese de la începutul anului. Boala s-a răspândit în noi zone.
632 afișări
Imaginea articolului Două noi decese cauzate de variola maimuţei. Cazuri vin din zone noi

Cazurile au explodat cu 77% de la ultimul raport, ajungând la 6.027, a precizat OMS, cele mai multe fiind raportate în regiunea europeană.

Cu toate acestea, toate cele trei decese au fost raportate în Africa, se arată în raport, conform Reuters.

Actualizarea arată, de asemenea, că peste 99 la sută dintre cazurile pentru care au fost disponibile informaţii despre sex au fost în rândul bărbaţilor.

"Focarul continuă să afecteze în primul rând bărbaţii care fac sex cu bărbaţi care au raportat relaţii sexuale recente cu unul sau mai mulţi parteneri, sugerând că nu există niciun semnal de transmitere susţinută dincolo de aceste reţele pentru moment", se arată în raport.

Agenţia ONU, cu sediul la Geneva, va convoca din nou o reuniune a comitetului care va oferi consultanţă cu privire la declararea epidemiei ca fiind o urgenţă sanitară globală, cel mai înalt nivel de alertă al OMS, în săptămâna care începe la 18 iulie sau mai devreme, a declarat miercuri directorul general al acesteia.

Tedros Adhanom Ghebreyesus urmează să se întâlnească, de asemenea, cu premierul spaniol Pedro Sanchez joi dimineaţă, a confirmat un purtător de cuvânt al OMS, fără a oferi detalii.

Spania a raportat 802 cazuri până în prezent, potrivit datelor OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici