Două pistoale şi 69 de cartuşe, găsite de o angajată de la Salubritate într-un tomberon din Bârlad

Două pistoale şi 69 de cartuşe au fost găsite de către o angajată a Regiei locale de salubritate din Bârlad într-un coş de gunoi din zona centrală a municipiului, Poliţia necunoscând deocamdată condiţiile în care armele şi muniţia au ajuns în acel tomberon.

153 afișări
Imaginea articolului Două pistoale şi 69 de cartuşe, găsite de o angajată de la Salubritate într-un tomberon din Bârlad

Două pistoale şi 69 de cartuşe, găsite de o angajată de la Salubritate într-un tomberon din Bârlad (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a declanşat, marţi, o anchetă în cazul a două pistoale şi 69 de cartuşe găsite de către o angajată a firmei de salubrizare din Bârlad într-un tomberon din centrul municipiului, fără a se cunoaşte, cel puţin deocamdată, provenienţa lor.

Potrivit primelor informaţii oferite de organele de cercetare, cele două arme şi muniţia erau învelite într-o sacoşă de rafie în momentul în care au fost găsite de către angajatul regiei bârlădene.

"Punga cu cele două arme şi muniţia aferentă au fost luate acasă de către femeia care le-a găsit, crezând că este vorba despre nişte jucării. Abia a doua zi soţul acesteia şi-a dat seama că pistoalele sunt autentice şi a decis să le predea, împreună cu muniţia, Poliţiei Bârlad. În acest caz, au fost demarate o serie de cercetări pentru a se stabili provenienţa armelor şi a cartuşelor, urmând ca în acest sens să fie efectuată o expertiză tehnico-ştiinţifică", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În urma unei prime examinări a armelor, poliţiştii au constatat că acestea au calibru opt milimetri şi sunt de fabricaţie italiană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici