Două regiuni din România, printre zonele europene cu cel mai redus PIB pe cap de locuitor

Regiunile Nord-Est şi Sud-Vest Oltenia se numără printre regiunile europene cu cel mai redus PIB/cap de locuitor, alături de cinci regiuni din Bulgaria, două din Ungaria şi una din Franţa, conform datelor Eurostat

2703 afișări
Imaginea articolului Două regiuni din România, printre zonele europene cu cel mai redus PIB pe cap de locuitor

Două regiuni din România, printre zonele europene cu cel mai redus PIB pe cap de locuitor

Regiunea Nord-Est are 39% din media PIB/cap de locuitor european (locul 5), iar Sud-Vest Oltenia se află pe locul 10, cu 45% din PIB/cap de locuitor european.

PIB regional pe cap de locuitor variază în Europa între 31% în regiunea Nord-Vest din Bulgaria şi 626% în Inner London – West din Marea Britanie.

După Inner London – West, topul este condus de Luxemburg (253%), regiunea de Sud din Irlanda (220%), Hamburg in Germania (202%), Regiunea Bruxelles în Belgia (196%), Eastern & Midland în Irlanda (189%) şi Praga în Cehia (187%).

În 21 de regiuni PIB/cap de locuitor este 50% sau mai mare din PIB mediu european, dintre care cinci în Germania, câte două în Irlanda, Austria, Olanda şi Regatul Unit şi câte una în Belgia, Cehia, Danemarca, Franţa, Slovacia, Polonia, Suedia şi Luxemburg. În total în respectivele regiuni locuiesc 52,3 milioane de persoane.

La cealată extremitate se află regiunea Nord Vest din Bulgaria (31% din media UE), urmată de Mayotte şi Centru Nord dn Bulgaria, cu 34% din media UE şi regiunea Centru Sud din Bulgaria, cu 35%. Printre cele 20 de regiuni cu PIB/capita sub 50% din media UE, cinci sunt din Bulgaria, cîte patru din Grecia şi UNgaria, trei din Polonia, cîte două din Franţa şi România. În total în aceste regiuni trăiesc 22,9 milioane de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici