Douăsprezece persoane la spital, după ce un autocar a acroşat un TIR

Douăsprezece persoane au ajuns, miercuri, la Spitalul din Deva, în urma unui accident petrecut pe DN 7, în localitatea hunedoreană Sântuhalm, în evenimentul rutier fiind implicate un autocar şi un TIR.

40 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece persoane la spital, după ce un autocar a acroşat un TIR

Douăsprezece persoane la spital, după ce un autocar a acroşat un TIR (Imagine: Cristian Andreescu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, locotenentul Anemona Doda, accidentul s-a petrecut pe DN 7, în localitatea Sântuhalm, fiind implicate un autocar şi un TIR.

Doda a apus că TIR-ul şi autocarul se aflau pe sensul de mers dinspre Orăştie spre Deva, iar autocarul, care se îndrepta spre Italia, ar fi acroşat TIR-ul cu partea dreaptă.

În autocar, erau aproximativ 40 de persoane.

"Douăsprezece persoane au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul din Deva, pentru patru dintre ele a fost necesară descarcarea, doi dintre răniţi sunt mai grav, alţi cinci au răni pe corp şi ceilalţi cinci au fost duşi la spital doar pentru investigaţii, nu sunt răniţi grav, mai mult şocul", a spus Doda.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Hunedoara, subinspectorul Bogdan Niţu, TIR-ul era parcat pe o bandă de refugiu, iar şoferul autocarului este posibil să fi adormit la volan.

"Potrivit martorilor, şoferul autocarului, care circula de la Sibiu către Italia, ar fi adormit la volan şi a lovit cu partea dreaptă TIR-ul care era staţionat în afara părţii carosabile. În urma impactului, douăsprezece persoane au fost transportate la spital, dintre care două în stare gravă", a spus Niţu.

Potrivit acestuia, şoferul autocarului, un bărbat de 39 de ani, are carnetul de conducere de trei ani, iar din martie 2009 şi până acum a fost amendat de trei ori de poliţişti, de două pentru viteză excesivă.

Niţu a spus că ceilalţi pasageri aşteaptă în zonă pentru a fi preluaţi de un alt autocar.

Purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara a spus că, la ora transmiterii acestei ştiri, DN 7 este blocat, în localitatea Sântuhalm, aflată între Simeria şi Deva, pe două dintre cele patru benzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici