Dragnea acuză ALDE că a inventat o problemă acolo unde nu era, în privinţa susţinerii lui Tudorel Toader: Acum trebuie să o rezolvăm

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că, în privinţa menţinerii lui Tudorel Toader în guvern, liderii ALDE au ”inventat o problemă acolo unde nu era”, dar care acum trebuie rezolvată.

327 afișări
Imaginea articolului Dragnea acuză ALDE că a inventat o problemă acolo unde nu era, în privinţa susţinerii lui Tudorel Toader: Acum trebuie să o rezolvăm

Dragnea acuză ALDE că a inventat o problemă acolo unde nu era, în privinţa susţinerii lui Tudorel Toader: Acum trebuie să o rezolvăm

”Noi nu am avut o discuţie în partid despre domnul Tudorel Toader, deci nu a fost subiect. A apărut din senin din partea colegilor de la ALDE acum ceva timp susţinerea şi ideea că trebuie menţinut în guvern. Toţi am rămas miraţi şi i-am rugat, chiar i-am rugat cu toată sinceritatea să nu mai aibă intervenţii despre Toader pentru a nu crea o problemă acolo unde nu este. Rugăminţile nu au fost ascultate şi iar s-au produs aceste afirmaţii că dl Toader trebuie menţinut, deci înseamnă că se inventează o problemă”, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul PSD le-a reamintit liderilor ALDE că Ministerul Justiţiei este asumat de PSD.

”Nu aş fi vrut să avem această discutie în PSD, dar o să fim obligaţi s-o avem. Noi nu ne-am permis şi niciodată nu o ne permitem în public să spunem ceva - nu spunem ceva despre miniştrii noştrii, nu spunem ceva despre miniştrii de la ALDE. Deci îmi pare rău că s-a inventat o problemă acolo unde nu era, pe care trebuie să o rezolvăm”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi seară, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se bucură în continuare de susţinerea sa.

"Am văzut această ştire (că Tudorel Toader nu ar mai fi susţinut de preşedintele ALDE -n.r.). Nu ştiu de unde a apărut. Pe mine mă surprinde. Nu pot să fac chiar zi de zi declaraţii de susţinere. Eu am declarat că fără echivoc ministrul Toader se bucură de susţinerea noastră, că a dus nivelul de prestanţă a funcţiei, că a arătat curaj, determinare şi pricepere, sigur datorită CV-ului. Nu ştiu de unde a apărut această informaţie şi o dezmint categoric", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24.

Preşedintele ALDE a precizat însă că decizia va fi una politică, în ceea ce-l priveşte pe Toader.

"Să ştiţi că toată lumea face politică. Într-un guvern, chiar dacă eşti tehnocrat, cum e cazul ministrului, orice decizie este politică. Eu cred că opţiunile ministrului Toader nu s-au bazat pe o perspectivă social-democrată sau de culoare politică", a completat Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici