Dragnea acuză ELCEN de constituirea unui grup organizat/ Nicolaescu (ELCEN): "Nu e vorba de niciun grup organizat; a fost o coincidenţă"/ UPDATE: Reacţia PNL

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat ELCEN că acţionează la comanda PNL ''pentru a-i pedepsi pe bucureşteni că au ales un primar PSD'', el avertizând că ''vreun procuror s-a putea sesiza şi aici despre foloase necuvenite pe care ar putea să le primească PNL''.

712 afișări
Imaginea articolului Dragnea acuză ELCEN de constituirea unui grup organizat/ Nicolaescu (ELCEN): "Nu e vorba de niciun grup organizat; a fost o coincidenţă"/ UPDATE: Reacţia PNL

Dragnea aduce acuzaţii grave ELCEN-PNL: "Se poate discuta de constituirea unui grup organizat"/ Nicolaescu (ELCEN): "Nu e vorba de niciun grup organizat, a fost o coincidenţă" (Octav Ganea/ Mediafax Foto)

UPDATE 15:50 ''Problema domnului Dragnea este că nu are niciun răspuns clar de dat pentru lipsa de competenţă a primarului Firea care trebuie să facă un singur lucru: să plătească datoria de 259 de milioane de lei către RADET şi ELCEN prin protocolul încheiat în 18.12.2008 şi aprobat prin hotărârea 424/2008 a CGMB, care a fost cuprins în bugetul de venituri şi cheltuieli a Primăriei Generale pe 2016 şi care este o parte a datoriei totale de 3,6 miliarde pe care RADET o datorează ELCEN'', a declarat Buşoi într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Liderul PNL Bucureşti îl acuză pe Dragnea că se face el însuşi vinovat pentru criza RADET – ELCEN, având o responsabilitate în acest caz pe vremea când era ministru în Guvernul Ponta.

ŞTIRE 15:13 ''În opinia noastră se poate discuta de construirea unui grup organizat. Luni, conferinţă de presă la PNL, în care avertizau Primăria Capitalei că trebuie să rezolve datoria RADET către ELCEN şi că Bucureştiul va rămâne fără apă caldă. Imediat, conducerea de la ELCEN s-a executat şi a ameninţat Primăria Capitalei că 40% dintre bucureşteni vor rămâne fără apă caldă'', a declarat Dragnea.

Liderul PSD s-a declarat nemulţumit de faptul că ELCEN a blocat conturile RADET, ''nemaiţinând cont de înţelegerile oficiale şi anume - 50 % din încasările RADET-ului să rămână pentru ca această societate să poată să existe, să funcţioneze şi să furnizeze servicii către cetăţeni, inclusiv salariile, şi 50 % să meargă în contul datoriei istorice''.

Dragnea l-a avertizat pe directorul ELCEN ''să nu se joace cu asta'', sugerând că ''vreun procuror s-ar putea sesiza'' şi i-a cerut prim-ministrului Dacian Cioloş ''să se aplece cu atenţie asupra acestui caz''.

Electrocentrale Bucureşti a anunţat marţi că 40% din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă dacă societatea nu achita către Distrigaz o datorie de peste 147 de milioane de lei, Elcen acumulând datorii din cauza că RADET nu şi-a plătit restanţele.

Directorul ELCEN: "I-a explicat acestuia că totul a fost o coincidenţă''

Directorul ELCEN, Marcel Nicolaescu, a declarat miercuri la finalul unei întâlniri cu Liviu Dragnea că acuzaţia de constituire a unui grup organizat pe care i-a adus-o liderul PSD nu se susţine şi că i-a explicat acestuia că ''totul a fost o coincidenţă''.

''I-am explicat şi a înţeles: a fost coincidenţă. A avut PNL conferinţă de presă luni şi tocmai marţi a urmat această restricţionare, a fost una după alta, a Distrigazului în care mi-a comunicat: fii atent că te duc la limita de avarie. Atunci a trebuit să notific şi eu RADET-ul să le spun: atenţie că Distrigaz m-a notificat că reduce la limita de avarie, centrala poate declanşa şi atunci rămân fără apă caldă câteva cartiere din Bucureşti, în special cele din vestul Capitalei. I-am explicat, nu este vorba de nicio implicare, nimeni nu a făcut nicio presiune asupra mea'', a explicat directul ELCEN după întâlnirea pe care a avut-o cu Liviu Dragnea la sediul PSD.

Întrebat dacă bucureştenii ar trebui să fie îngrijoraţi că ar putea rămâne fără apă caldă, Nicolaescu a spus că îşi asumă că nu ar trebui să fie îngrijoraţi, situaţia fiind ''deocamdată'' sub control.

Nicolaescu a mai precizat că nu a cerut întreaga sumă pe care RADET o datorează ELCEN şi că ''în primă instanţă'' are nevoie de o sută de milioane de lei. ''Dacă ne dă în două tranşe, 50 şi 50, până la sfârşitul lunii septembrie depăşim acest moment'', a conchis el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici