ELCEN: 40% din locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă caldă din cauza datoriilor RADET

Electrocentrale Bucureşti anunţă că 40% din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apă caldă dacă societatea nu achita către Distrigaz o datorie de peste 147 de milioane de lei, Elcen acumulând datorii din cauza că RADET nu şi-a plătit restanţele.

898 afișări
Imaginea articolului ELCEN: 40% din locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă caldă din cauza datoriilor RADET

ELCEN: 40% din locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără apă caldă din cauza datoriilor RADET (Imagine Catalina Filip / Mediafax Foto)

"Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către Elcen din cauza neachitării serviciului de distribuţie. Ca urmare a datoriilor acumulate de RADET către Eelcen, societatea (ELCEN) se află în imposibilitatea de a-şi onora plăţile către furnizorii şi distribuitorii de materii prime, materiale şi servicii. Astfel, din cauza unei sume restante de 147,2 milioane de lei, Distrigaz a luat decizia, şi a notificat Elcen în acest sens, că, începând cu data de 05.09.2016, să reducă presiunea gazului natural, în mod constant, până la limita de avarie (2 bari), fapt pus în practică la această oră", anunţă Elcen printr-un comunicat de preă.

Societatea precizează că datoria a fost acumulată în perioada ianuarie 2016 – iunie 2016 şi că în cazul în care aceasta nu va fi achitată, "Distrigaz a informat Elcen că va trece la aplicarea măsurii sistării serviciului de distribuţie şi, pe cale de consecinţă, agregatele energetice de la CTE Vest se vor opri. Ca urmare, nu se va mai putea furniza energie termică pentru aproximativ 40% dintre locuitorii Bucureştiului – cartierele Drumul Taberei, Militari şi Crângaşi, dar şi o parte din centrul Capitalei. Distrigaz a anunţat intenţia demarării procedurii de executare silită pentru recuperarea unei părţi din datoria menţionată mai sus".

Astfel, Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a decis ca poprirea pe conturile RADET să rămână de 100%.

Potrivit Elcen, deşi Primăria Capitalei şi-a luat angajamentul că va achita suma de aproape 259 de milioane de lei, până în prezent datoria nu a fost achitată, "societatea informând municipalitatea că fără plata datoriei "nu se va putea intra în sezonul de termoficare 2016 – 2017".

"Având în vedere faptul că la acest moment Radet Bucureşti datorează societatăţii Electrocentrale Bucureşti peste 3,6 miliarde de lei, în conformitate cu prevederile contractului 1/2014, Elcen a notificat această debitoare cu reducerea/sistarea furnizării de energie termică, în condiţiile în care aceasta nu îşi va îndeplini toate obligaţiile de plată în termen de 10 zile de la comunicarea notificării", mai anunţă societatea.

În legătură cu acest subiect, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu se poate plăti în câteva luni toată datoria de peste 250 de milioane.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici