Dragnea: Cei de la Ministerul Educaţiei să se gândească serios să reintroducă admiterea la liceu şi facultate

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, joi, la Sibiu, că a intrat la facultate cu media 9.23 pentru că a dat "un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre", afirmând că reprezentanţii MEN "ar trebu să se gândească serios" la reintroducerea admiterii la liceu şi facultate.

590 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Cei de la Ministerul Educaţiei să se gândească serios să reintroducă admiterea la liceu şi facultate

Dragnea: Cei de la Ministerul Educaţiei să se gândeacă serios să reintroducă admiterea la liceu şi facultate (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Vicepremierul Liviu Dragnea, care participă, joi, la Sibiu, la o dezbatere pe tema regionalizării, a ţinut, la începutul discursului său, să salute un fost coleg de liceu aflat în sală şi a povestit că a intrat cu mediat 9,23 la facultate, pentru că a dat "un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre".

"Vreau să salut un fost coleg de liceu, cu care am învăţat pentru bacalaureat şi facultate şi îmi aduc aminte că am intrat la facultate cu vreo 9.23, după ce am dat un bacalaureat care nu era pătat de obiceiurile din zilele noastre şi nu era pătat, pentru că sistemul era gândit altfel", a declarat Dragnea.

El a spus că educaţia trebuie restructurată, iar liderii politici ar trebui să "aibă curaj" să facă acest lucru.

"Trebuie să avem curaj să ne hotărâm până la urmă cum structurăm educaţia. Atât timp cât noi admitem la liceu cu mediile din a VIII-a, iar la facultate cu media de la bacalaurat sau de la anumite materii din timpul liceului, sigur că se concentrează foarte mult pe acest examen", a mai declarat vicepremierul.

Dragnea a mai spus că reprezentanţii Ministerului Educaţiei ar trebui să se gândească la reintroducerea examenelor de admitere la liceu şi facultate.

"Ar trebui să se gândescă serios cei de la Ministerul Educaţiei şi alţi lideri politici dacă nu cumva ar trebui reintrodus, măcar ceea ce era înainte, şi anume examen de admitere în liceu, examen de treptă, examen de admitere la facultate şi fiecare în funcţie de capacităţi se specializează şi ajunge să conducă părţi din această ţară care generează progres", a adăugat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici