Dragnea: Prefectul de Constanţa a făcut greşeli de comunicare, deşi, în general, a luat decizii bune

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, că prefectul de Constanţa, Eugen Bola, care a anunţat că demisionează din funcţie, a făcut greşeli de comunicare chiar dacă, în general, a luat decizii bune şi s-a implicat în acţiunea de deszăpezire.

72 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Prefectul de Constanţa a făcut greşeli de comunicare, deşi, în general, a luat decizii bune

Vicepremierul Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Este un om care s-a implicat. Am primit toate infomaţiile dincolo de discuţiile mele cu el din acea noapte, un om care a stat pe baricade, a stat până dimineaţa şi după dimineaţa, a luat decizii bune, dar a avut o oarecare greşeală în ceea ce priveşte fluxul de informaţii ca să ajute comandamentul şi el personal să ia decizii", a declarat Dragnea, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă vor fi demişi prefecţi din alte judeţe, vicepremierul a răspuns: "Prefectul de Tulcea nu va fi demis. Am avut o colaborare bună, la fel cu prefectul de Călăraşi şi cu prefectul de Ialomiţa. Subprefectul de Brăila a scăpat pentru că în acea noapte a acţionat bine, probabil că s-a trezit şi a acţionat bine".

Prefectul de Constanţa, Eugen Bola, a anunţat, vineri, în timpul vizitei în judeţ a vicepremierului Liviu Dragnea, că demisionează din funcţie. Bola a făcut acest anunţ în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu Dragnea înaintea şedinţei Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Îmi asum o eroare făcută în acele momente. Ar fi trebuit să respect toată procedura de comunicare. Au fost sincope în comunicare, îmi asum eroarea şi vă declar că îmi voi depune demisia", a spus prefectul.

În replică, vicepremierul i-a spus lui Bola că demisia sa reprezintă un gest de onoare.

"Am luat act de demisie, e un gest de onoare. 90 la sută din acţiuni au fost cele corecte, dar în asemenea situaţii 10 la sută, cinci la sută dacă sunt acţiuni greşite pot genera rezultate nedorite de nimeni. Apreciez ceea ce aţi făcut", a spus Liviu Dragnea.

El a precizat că Eugen Bola va rămâne în funcţie până miercuri, când va avea loc şedinţa de Guvern în care va fi emis actul normativ privind schimbarea acestuia din funcţie.

După şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, care a avut loc la sediul Prefecturii Constanţa, vicepremierul va merge în localitatea Poiana, afectată de viscol.

Vicepremierul Liviu Dragnea a mers, vineri, la Constanţa, pentru a discuta cu prefectul Eugen Bola despre modul în care acesta a gestionat situaţia din judeţ în timpul ninsorilor şi viscolului de zilele trecute, dar şi pentru a stabili măsurile care vor fi luate în perioada următoare.

Dragnea anunţa, la intrarea în sediul Prefecturii, că va avea o discuţie cu prefectul "între patru ochi" şi că el nu a venit să demită, pentru că nu el demite un prefect, ci Guvernul.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă este nemulţumit de modul în care prefectul judeţului, Eugen Bola, a gestionat situaţia pe timpul codului roşu de ninsori, Dragnea răspunzând afirmativ.

Tot vineri, şi-a anunţat demisia din funcţie şi prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, care a fost înzăpezit două zile în localitatea Gemenele, în timp ce în judeţ erau izolate zeci de sate din cauza viscolului şi zăpezii.

De asemenea, miercuri a fost eliberat din funcţie prefectul de Buzău Gabriel Baltă, în urma unei vizite făcute de Dragnea şi Duşa în judeţ, când prefectul nu a ştiut care erau cele cinci localităţi izolate de nămeţi la acel moment.

Miercuri, subprefectul de Brăila, Ionuţ Grosu, transmitea Guvernului, la comandamentul de iarnă, că de o jumătate de zi încearcă să-l scoată pe prefectul judeţului din localitatea Gemenele, unde a rămas înzăpezit, fiind apostrofat de vicepremierul Liviu Dragnea, care i-a cerut să nu concentreze toate utilajele pentru asta.

Ulterior, vicepremierul Liviu Dragnea anunţa că îi va propune premierului Victor Ponta şi ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din funcţie a doi prefecţi şi a unui subprefect, pentru deficienţe în operaţiunile de deszăpezire, spunând că este nemulţumit de prefectul din Brăila, care "s-a lăsat înzăpezit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici