Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne: Pachetul de pregătire a alegerilor reprezintă cel mai important lucru

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat că pregatirea alegerilor parlamentare şi menţinerea echidistanţei instituţiei reprezintă cel mai important obiectiv, alte priorităţi fiind eficientizarea DIPI, intervenţia în situaţii de urgenţă şi combaterea criminalităţii.

894 afișări
Imaginea articolului Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne: Pachetul de pregătire a alegerilor reprezintă cel mai important lucru

Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne: Pachetul de pregătirea a alegerilor reprezintă cel mai important lucru(Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Pentru acest Guvern şi pentru mine, personal, în următoarele trei luni, este esenţial să asigurăm o pregătire a procesului electoral fără sincope. Competenţa Autorităţii Electorale Permanente este limpede dar Ministerul de Interne trebuie să asigure acţiunile, toate activităţile ce urmează a fi derulate de acum şi până în decembrie. Începând de mâine voi crea o structură de coordonare care o să aibă organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structură de comandă care va ţine legătura permanentă cu Autoritatea Electorală Permanentă, dar în acelaşi timp o structură care să poarte şi un dialog continuu, constant cu partidele politice. Este esenţial pentru mine ca acest minister să rămână echidistant, neutru în modul în care aceste alegeri sunt pregătite. Vom gândi alte măsuri care să asigure integritatea procesului electoral. Tot acest pachet de pregătire a alegerilor, pentru mine în acest mandat, reprezintă cel mai important lucru şi voi comunica această prioritate şi colegilor din minister", a declarat Dragoş Tudorache după instalarea la conducerea Ministerului Afacerilor Interne.

Un al doilea obiectiv al noului ministru este eficientizarea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul MAI.

"Am un mandat foarte clar din partea primului-ministru şi din partea preşedintelui de a mă apleca în următoarele săptămâni, împreună cu colegii din minister, pentru a găsi cele mai bune măsuri prin care să eficientizăm activitatea DIPI. Să îi asigurăm o responsabilizare atât în interiorul ministerului, în ceea ce priveşte deciziile şi modul în care este organizat şi funcţionează, cât şi în exterior, faţă de Parlament. Sper ca în următoarele două săptămâni să fiu în măsură să vin cu propuneri concrete către prmul-ministru, către preşedinte, către celelalte structuri specifice care acţionează în acest domeniu, prin care să asigurăm aceste obiective", a mai spus ministrul.

Dragoş Tudorache susţine că una dintre priorităţile sale este reorganizarea sistemului de răspuns la situaţii de urgenţă, începută după tragedia de la Colectiv

"Din punctul meu de vedere rezultatul la care s-a ajuns este unul bun, din punct de vedere normativ , ceea ce trebuie să facem acum este să ne asigurăm că acest cadru normativ nou să şi funcţioneze în practică . Sper să nu avem situaţii în care să demonstrăm rezultatele acestei reforme. Vreau cât mai repede să organizăm o simulare, un exerciţiu prin care să testăm în practică modul în care acest nou cadru normativ funcţionează realmente", a explicat Tudorache.

Noul ministru de interne a precizat şi că se intenţionează, la nivelul Guvernului, organizarea, împreună cu autorităţile din Serbia, a unor patrule comune pentru a asigura integritatea frontierei de vest pentru combaterea fenomenului migraţiei.

"În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii, fără să ignor alte zone, o prioritate a mea va fi combaterea infracţiunilor din domeniul silvic. (...) Voi manifesta toleranţă zero la situaţiile în care se dovedeşte că oameni dintre cadrele Ministerului de Interne sunt implicate în astfel de reţele de infracţionalitate. Acolo unde astfel de suspiciuni apar sau sunt dovedite, toleranţa mea va fi zero", a mai spus Dragoş Tudorache referitor la combaterea infracţionalităţii.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici