Drumarii prostesează: Ne vom da îmbolnăviţi de Covid dacă Guvernul nu ne măreşte salariile

  • Sindicatul Elie Radu se plânge că Guvernul nu le-a mărit salariile promise de doi ani
  • Sindicatul Elie Radu se plânge că Guvernul nu le-a mărit salariile promise de doi ani Drumarii spun că nu vor mai deszăpezi iarna asta dacă vor fi ignoraţi
  • Angajaţii de la drumuri câştigă, în medie, 3.000 lei pe lună
399 afișări
Imaginea articolului Drumarii prostesează: Ne vom da îmbolnăviţi de Covid dacă Guvernul nu ne măreşte salariile

Sursa foto: Mediafaxfoto

Iarna asta, s-ar putea să nu mai vezi drumul de zăpadă. Asta pentru că drumarii se plâng că nu şi-au primit măririle de salarii pe care le aşteaptă de doi ani. Sindicatul "Elie Radu" spune că angajaţii lucrează la deszăpezire în condiţii de frig. Şi că rămân, uneori, izolaţ în ger şi viscol în chiar şi câteva zile. Chiar şi aşa, potrivit acestora, nu depăşesc, în medie, un salariu brut de 3.000 de lei pe lună. Aşa că sunt hotărâţi ca anul acesta să nu mai deszăpezească drumurile. Asta ar putea duce la un blocaj al economiei naţională, explică membrii sindicatului.

ZARZARE NICOLAE, reprezentant al sindicatului drumarilor Elie Radu: Din păcate au blocat banii care erau alocaţi pentru creşterea salariilor drumarilor, invocând că nu există bani pentru dezapezire şi aşteaptă rectificarea bugetară care nu avenit nici până în prezent. Oamenii sunt foarte nemulţumiţi şi vor recurge la măsuri disperate, având membrii de familie care nu mai lucreză.  Drumarii se vor da bolnavi, loviţi de covid şi nu va avea cine să dezapezeasca drumurile. Soluţia este să meargă la masă negocierilor, drumarii se vor linişti şi o să avem drumuri deszăpezite.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a răspuns plângerilor. CNAIR spune solictările sindicaliştilor sunt în analiză şi în perioada imediat următoare vor putea începe discuţii concrete.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici