Drumului Expres Craiova - Piteşti mai aproape de realitate. Anunţul CNAIR

CNAIR a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, care are o lungime de peste 30 de km. Valoarea contractului este de peste 600 de milioane de lei, iar perioada de execuţie este de doi ani.

6188 afișări
Imaginea articolului Drumului Expres Craiova - Piteşti mai aproape de realitate. Anunţul CNAIR

Contractul pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 4 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, semnat

CNAIR a semnat contractul având ca obiect „Proiectre şi execuţie Drum Expres Craiova-Piteşti, tronsonul 4”, cu ofertantul declarat câştigător Asocierea SC SA&PE Construct SRL – SC Spedition UMB SRL – SC Tehnostrade SRL.

Valoarea contractului este de 617.080.915,60 lei fără TVA, proveniţi din fonduri europene nerambusrsabile. Traseul are o lungime de 31,88 km.

Construcţia acestui tronson de drum expres se desfăşoară pe teritoriul judeţului Argeş şi începe la sud de localitatea Lunca Corbului (km 89+300), traversează localităţile Albota şi Costeşti, ocoleşte pe la sud localitatea Bradu, după care se racordează la Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti la km 121+185.

„Ne bucurăm că am semnat acest contract, lotul 4 fiind cel care închide întregul proiect al drumului expres Craiova - Piteşti. Din păcate, legislaţia naţională permite constestaţii din partea unor societăţi care nu cunosc realitatea şi situaţia clară a marilor proiecte din România. Ar fi fost bine dacă acest proiect începea încă de anul trecut când l-am mai semnat, dar aşa cum spuneam, a fost contestat şi am întârziat. Acum am fi avut poate peste 30-40% din lucrare finalizată. Ţinând cont de importanţa acestui obiectiv pentru România, finalizarea acestuia cu un an mai devreme, ar fi adus o plus valoare majoră din toate punctele de vedere. Dar, la acest moment, ne concentrăm pe implementarea întregului proiect drum expres Craiova - Piteşti.”, a declarat Mariana Ioniţă, Director General al CNAIR.

Durata contractului este 12 luni perioada de proiectare şi 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor.

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici