DSP Arad, despre elevii de la liceul unde s-a făcut deratizare: 18 copii la UPU, trei internaţi

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad au transmis că, luni, la spital au ajuns 18 elevi de la Liceul German, din care trei au fost internaţi. Specialiştii spun că nu pot face legătura, la această oră, între evenimentul din urmă cu o săptămână, cu deratizarea, şi cel actual.

493 afișări
Imaginea articolului DSP Arad, despre elevii de la liceul unde s-a făcut deratizare: 18 copii la UPU, trei internaţi

DSP Arad, despre elevii de la liceul unde s-a făcut deratizare: 18 copii la UPU, trei internaţi

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni seara de DSP Arad, între orele 10.00 şi 20.00, la UPU Arad au ajuns 18 elevi de la Liceul German „Adam Muller Guttenbrunn”, cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, cu simptome precum durere de cap, dureri abdominale sau mâncărimi ale pielii.

În urma investigaţiilor, trei copii au fost internaţi. Este vorba de un copil de 8 ani, internat la Boli Infecţioase, unul de 17 ani, internat la Secţia Clinică Pediatrie II şi unul de 18 ani, internat la Secţia Clinică Medicină Internă I. Alţi 15 elevi au fost investigaţi dar nu au avut nevoie de internare.

„După evenimentele din 13 ianuarie 2020 şi până astăzi au fost suspendate cursurile în toate cele trei corpuri de clădire ale unităţii de învăţământ şi s-au efectuat acţiuni de igienizare cu personal de specialitate pe parcursul a patru zile consecutiv, cinci spălări la diferite intervale de timp şi aerisire permanentă. Pe parcursul zilei de astăzi (20 ianuarie 2020), inspectorii sanitari din cadrul DSP Arad au verificat modul şi condiţiile de desfăşurare a procesului educaţional în cele trei corpuri de clădire ale unităţii de învăţământ”, au transmis reprezentanţii DSP Arad în comunicatul citat.

Potrivit documentului citat, la ora transmiterii ştirii, se fac cercetări de către lucrători ai Poliţiei Arad şi sunt ridicate probe de către Serviciul Criminalistic. De asemenea, echipajul CBRN face măsurători.

„Măsurătorile efectuate până acum nu au înregistrat depăşiri ale fondului natural”, spun specialiştii DSP Arad.

Inspectorii DSP Arad susţin că „în momentul de faţă nu se poate face o legătură directă cu evenimentele din 13 ianuarie”.

Un număr de 59 de elevi ai Liceului German din Arad au ajuns, în 13 ianuarie, la spital după ce, în timpul vacanţei în şcoală ar fi fost făcută o dezinsecţie. Din 14 ianuarie, cursurile la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” au fost suspendate, iar luni s-au reluat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici