DSP Iaşi: Elevii preluaţi de la şcoală de ambulanţe au avut enterocolite, nu toxiinfecţii alimentare

Autorităţile sanitare au stabilit că cei 12 copii preluaţi de ambulanţe de la o şcoală din judeţul Iaşi după ce au mâncat cornuri şi lapte au suferit gastroenterocolită, şi nu toxiinfecţii alimentare, conducerea şcolii fiind amendată întrucât le-au distribuit copiilor produse expirate

153 afișări
Imaginea articolului DSP Iaşi: Elevii preluaţi de la şcoală de ambulanţe au avut enterocolite, nu toxiinfecţii alimentare

DSP Iaşi: Elevii preluaţi de la şcoală de ambulanţe au avut enterocolite, nu toxiinfecţii alimentare (Imagine: Shutterstock)

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a făcut public, joi, un raport privind concluziile anchetei desfăşurate la şcoala din localitatea Valea Oilor.

"În urma analizelor de laborator s-a constat că probele din cornuri şi lapte, precum şi probele de apă, sunt corespunzătoare. De asemenea, din informaţiile pe care le deţin de la Spitalul de Boli Infecţioase reiese că toate cele 12 coproculturi de la copii sunt negative. Elevii, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spitalul din Târgu Frumos, apoi transferaţi la Iaşi, au fost externaţi cu diagnosticul de gastroenterocolită", a declarat, joi, Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Pentru că şcoala a distribuit elevilor produse cu termenul de valabilitate expirat, inspectorii DSP care au făcut verificări la unitatea de învăţământ au decis aplicarea a două amenzi în valoare totală de 2.000 de lei pentru directorului şcolii şi pentru persoana desemnată de Consiliul de administraţie să se ocupe cu recepţia şi distribuirea cornurilor şi a laptelui.

Totodată, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Iaşi a decis, miercuri, amendarea şcolii din Valea Oilor cu suma de 6.000 de lei pentru că a distribuit copiilor produse alimentare care erau expirate. Aceeaşi amendă a fost dată unităţii şcolare şi de către Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care, în urma unui control, a descoperit că şcoala nu putea justifica originea celor 133 de cornuri date copiilor luni, în condiţiile în care în aceeaşi zi unitatea mai primise încă un transport de cornuri.

Luni, 12 copii din localitatea ieşeană Valea Oilor au fost preluaţi de ambulanţe de la şcoală, fiind internaţi la la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar autorităţile au stabilit că elevilor li s-a făcut rău după ce au mâncat cornuri expirate, distribuite în cadrul proiectului "Cornul şi laptele".

Directorul şcolii din Bălţi, în subordinea căreia se află şi unitatea şcolară din Valea Oilor, declara, miercuri, că toţi cei 12 elevi au fost externaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici