DSU trimite generatoare de mare putere în localităţile afectate de viscol

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat că va trimite generatoare de mare putere pentru a asigura energia electrică în localităţile afectate de avertizările meteo periculoase.

492 afișări
Imaginea articolului DSU trimite generatoare de mare putere în localităţile afectate de viscol

DSU trimite generatoare de mare putere în localităţile afectate de viscol

DSU anunţă că echipamentele urmează să ajungă în localităţile grav afectate de codul roşu de viscol.

Astfel, în judeţul Constanţa vor ajunge generatoare în localităţile Albeşti, Ciobăniţa, Cobadin, Băneasa, Costineşti, Ovidiu şi Valu lui Traian.

De asemenea, astfel de echipamente vor ajunge şi în municipiul Slobozia, judeţul Ialomiţa.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu autorităţile locale rămân într-o continuă stare de supraveghere pentru a asigura gestionarea optimă a situaţiei în zonele afectate. Măsurile ulterioare vor fi luate în funcţie de evoluţia situaţiei meteorologice şi nevoile comunităţilor din zonele afectate, transmite DSU.

IGSU a anunţat că în sprijinul ISU Ialomiţa sunt trimise 5 camioane şi 5 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Braşov, ISU Dâmboviţa, ISU Prahova, ISU Vâlcea şi Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

În sprijinul ISU Constanţa sunt trimise 8 camioane şi 8 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Argeş, ISU Bucureşti-Ilfov, ISU Călăraşi, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Mehedinţi, ISU Olt şi ISU Teleorman.

Generatoarele ISU permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

IGSU reamiteşte că, încă de sâmbătă, la nivelul judeţelor aflate sub incidenţa codurilor de vreme severă, peste 4.000 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale, pentru preîntâmpinarea situaţiilor care pot pune în pericol viaţa şi bunurile.

Totodată, din ordinul inspectorului general al IGSU, general Dan-Paul Iamandi, în sprijinul forţelor locale de intervenţie în cursul zilei de sâmbătă au fost dislocate personal şi tehnică din alte judeţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dsu,
generatoare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici