Dublul asasinat de la Siret, unul tipic de reglare de conturi

Dublul asasinat din localitatea Siret este unul tipic de reglare de conturi şi constituie o premieră în România, anchetatorii susţinând că este primul caz în care membri ai unei familii sunt ucişi, ceea ce indică faptul că autorii crimelor au vrut să dea un avertisment dur capului familiei.

140 afișări
Imaginea articolului Dublul asasinat de la Siret, unul tipic de reglare de conturi

Dublul asasinat de la Siret, unul tipic de reglare de conturi

Surse judiciare au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că deşi Vasile Hriţcu - tatăl fetiţei de şase ani şi soţul femeii, ambele împuşcate în cap de asasini - susţine că motivul asasinatelor este jaful, anchetatorii au găsit în locuinţa unde au fost executate victimele aproximativ 100.000 de lei şi 10.000 de euro.

Apartamentul a fost parţial răvăşit, iar banii găsiţi după comiterea crimelor erau într-un loc destul de vizibil. Pe de altă parte, Vasile Hriţcu a declarat anchetatorilor că a dispărut suma de 13.000 de euro.

În urma audierilor din acest caz, s-a creionat ipoteza că soţia şi fiica lui Hriţcu, Camelia şi Raluca, au fost executate de doi ucrainieni, în acest sens specialiştii lucrând la realizarea portretelor robot.

În seara de 17 februarie, Camelia şi Raluca au fost găsite împuşcate de Vasile Hriţcu în locuinţă, primul lucru pe care l-a făcut bărbatul fiind, potrivit declaraţiilor date de acesta anchetatorilor, să verifice dacă îi lipsesc bani, după care a sunat la serviciul unic de urgenţă 112.

Potrivit anchetatorilor, Camelia l-ar fi sunat în seara respectivă pe soţul său, spunându-i că nişte ucrainieni vor să schimbe nişte bani, Vasile Hriţcu fiind cunoscut ca "valutist".

Camelia a fost împuşcată de două ori în cap, respectiv în ceafă şi în tâmplă, în timp ce micuţa a fost împuşcată în frunte. La execuţia Ralucăi, asasinul a folosit o pernă, pentru a amortiza zgomotul armei.

Dacă până la dublul asasinat de la Siret, criminaliştii au fost confruntaţi cu execuţii în stil mafiot în care victimele erau bărbaţi, în ceea ce priveşte cazul Cameliei şi al fiicei sale, acesta constituie o premieră pentru anchetatori, fiind prima dată când membri ai unei familii sunt ucişi, inclusiv un copil, spun sursele citate.

Potrivit acestora, cazul este unul tipic de reglare de conturi, în stil mafiot italian, iar cel mai probabil autorii au vrut să-i dea un semnal capului de familie.

Vasile Hriţcu însă refuză să spună prea multe, el insistând pe faptul că dublul asasinat a avut ca scop jaful.

Vasile Hriţcu a declarat, vineri, jurnaliştilor, că în ziua asasinatului se afla la Suceava la un control medical împreună cu băiatul său şi că a vorbit la telefon cu soţia sa, care i-a spus că la uşa apartamentului lor au venit două persoane cu care nu se poate înţelege, acestea vorbind cel mai probabil în limba ucraineană, iar apoi convorbirea s-a întrerupt.

Întrebat dacă el crede că ucigaşii sunt din Ucraina, Hriţcu a spus că limba ucraineană este folosită şi de locuitori din satele din apropiere.

El a subliniat că mobilul crimei a fost jaful, menţionând că nu are duşmani şi că i-au dispărut din casă 12.000-13.000 de euro şi negând că ar fi implicat în contrabanda cu ţigări.

Totodată, bărbatul a spus că la momentul crimei ar fi trebuit să se afle şi el acasă şi că doar vizita la medic a făcut să-şi schimbe programul.

Hriţcu a mai spus că nu a solicitat protecţia Poliţiei. De altfel, anchetatorii suspectează că reţinerile lui Hriţcu privind implicarea prea mare a Poliţiei ar avea legătură cu faptul că ar bănui cine sunt autorii crimelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici