Video Dumitru Dragomir, la Curtea de Apel Bucureşti: Calc pe urmele unor elefanţi şi îmi rup gleznele. Sunt curat ca lacrima şi drept ca lumânarea

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir, a declarat joi la Curtea de Apel Bucureşti că se consideră nevinovat, precizând că el „calcă pe urmele unor elefanţi” şi îşi „rupe gleznele”, subliniind că „este curat ca lacrima”.

941 afișări

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a venit joi la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a cere instanţei ridicarea controlului judiciar insituit în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi complicitate la spălare de bani, alături de compania RCS&RDS.

„Dumnezeu ştie dacă voi scăpa de controlul judiciar. Eu ştiu că nu are rost acest control judiciar, pentru că n-am nimic cu acest proces. Aşa cum de 11 ani mă ţin în procese pentru că am fost achitat că nu am nimic, nicio tangenţă cu aceste acuzaţii, cred, bineînţeles, că voi scapă de controlul judiciar. Nu are rost. Ce spun ei s-a întâmplat acum opt ani de zile şi sunt în control judiciar de vreo şase luni de zile, de când m-au chemat şi mi-au pus în cârcă ceva care nu există”, a spus Dragomir, înainte de începerea procesului.

Dumitru Dragomir a explicat că nu a acceptat niciodată să ia mită şi a fost prins într-un conflict al altor pesoane.

„Sunt oameni nebuni. Eu am făcut un contract de asociere în participaţiune. Ştiţi ce înseamnă? Dacă noi amândoi punem bani să luăm telefonul asta, fiecare îşi păstrează patrimoniul. Aşa scrie în lege. Deci nu există mită în aşa ceva. În afară de asta, nu am luat niciodată un leu, un salariu, un dividend. N-am luat nimic, nimic. Că se bagă ei în puşcărie unul pe altul, ce mă interesează pe mine? Calc pe urmele unor elefanţi şi îmi rup gleznele. (...) Antenele şi RCS&RDS sunt cei care se bat. Nu au fost ei în consorţiu? Că ei au câştigat în consorţiu licitaţia publică televizată a drepturilor de televiziune”, a mai spus Dragomir.

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal a fost întrebat dacă este parte dintr-un dosar care a fost făcut sub presiune şi a răspuns: „Da, bineînţeles. Opt ani de zile nu s-a ocupat nimeni de dosar şi mi-au făcut acum şase luni un dosar. Nu există nicio probă. Sunt curat ca lacrima şi drept ca lumânarea”.

În 22 august, compania RCS&RDS, Serghei Bulgac, director general, şi mai multe persoane cu funcţii de conducere în cadrul firmei, alături de Dumitru Dragomir, au fost trimişi în judecată de DNA, fiind acuzaţi de operaţiuni financiare ilegale. Procurorii au pus sechestru de peste 13 milioane lei pe bunurile firmei.

Dumitru Dragomir, fost preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis în judecată sub control judiciar, fiind acuzat de luare de mită şi complicitate la spălare de bani. Tot sub control judiciar va fi judecat şi Ioan Bendei, la data faptelor investigate administrator al SC RCS & RDS SA, sub acuzaţiile de dare de mită şi complicitate la spălare de bani.

„În perioada aprilie 2009 - mai 2011, în scopul de a îndeplini ori de a nu îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu, precum şi de a îndeplini acte contrare acestora, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (L.P.F.), cu sprijinul inculpaţilor Bădiţă Florin-Bogdan, Bogdan-Dumitru Dragomir şi Bodu SRL, a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la inculpatul Bendei Ioan în calitatea acestuia de administrator şi acţionar al RCS & RDS SA, din care a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS & RDS SA”, arăta DNA printr-un comunicat de presă.

Banii primiţi ar fi fost disimulaţi sub forma unor plăţi făcute în cadrul unui contract de asociere în participaţiune, încheiat la data de 15 august 2009, pentru finanţarea afacerii Crystal Palace Ballrooms iar contractul respectiv ar fi fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir şi RCS & RDS SA, Bendei Ioan beneficiind de sprijinul lui Dinei Mihai şi al lui Oprea Alexandru, administratori ai RCS & RDS, explică procurorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici