VIDEO  După 128 de ani, mumia Stoneman Willie va fi îngropată: povestea din spatele bărbatului misterios care a dispărut în 1895

Timp de 128 de ani, una dintre cele mai vechi mumii din Statele Unite a fost expusă la o casă de pompe funebre din micul oraş Reading, Pennsylvania.

2349 afișări
Imaginea articolului După 128 de ani, mumia Stoneman Willie va fi îngropată: povestea din spatele bărbatului misterios care a dispărut în 1895

Situaţia actuală se va schimba în curând, pe măsură ce casa funerară se pregăteşte pentru un rămas bun şi o înmormântare pentru bărbatul neidentificat, cunoscut de locuitorii locali drept Stoneman Willie.

De la moartea sa, la 19 noiembrie 1895, Casa Funerară Auman i-a expus rămăşiţele. Este vorba despre un hoţ care a murit din cauza unei insuficienţe renale într-o închisoare locală şi a fost mumificat accidental de un pompe funebre care experimenta cu noi tehnici de îmbălsămare.

Deoarece el a oferit un nume fictiv autorităţilor la arestare, adevărata identitate a lui Stoneman Willie a rămas ascunsă, iar autorităţile locale nu au reuşit să găsească rude.

Casa de pompe funebre, care a încercat iniţial să îmbălsămeze cadavrul în timp ce căuta rude, a solicitat în cele din urmă statului permisiunea de a conserva cadavrul, mai degrabă decât să-l îngroape, susţinând că doreşte să monitorizeze procesul experimental de îmbălsămare.

Peste 100 de ani mai târziu, cu ajutorul tehnologiei şi cercetării ample ale documentelor istorice, casa funerară spune că l-a identificat în sfârşit pe Stoneman Willie şi că îşi va dezvălui numele la mormântul său săptămâna aceasta.

Dar mai întâi, oraşul Reading s-a reunit pentru a comemora omul care a făcut parte din legenda şi identitatea populară a oraşului timp de generaţii.

Duminică, 1 octombrie, locuitorii locali au ieşit în stradă pentru a sărbători cea de-a 275-a aniversare a charterului lui Reading cu o paradă plină de culoare care a inclus o motocicletă funebre care transporta sicriul lui Willie.

Pe parcursul acestei săptămâni, Willie va fi expus pentru ultimele rămas-bun al publicului la Casa Funerară Auman. Sâmbătă, 7 octombrie, îşi va face ultima călătorie pe străzile din Reading şi va fi înmormântat într-un cimitir local, unde numele său adevărat va fi în sfârşit gravat pe piatra funerară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici