Duşa, marinarilor militari: Rămâneţi la fel de hotărâţi şi păstraţi ritmul alert de pregătire

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a cerut marinarilor militari, în discursul ţinut la Constanţa cu prilejul manifestărilor de Ziua Marinei, să fie la fel de hotărâţi ca şi până acum şi să păstreze ritmul alert de pregătire şi în perioada următoare.

49 afișări
Imaginea articolului Duşa, marinarilor militari: Rămâneţi la fel de hotărâţi şi păstraţi ritmul alert de pregătire

Duşa, marinarilor militari: Rămâneţi la fel de hotărâţi şi păstraţi ritmul alert de pregătire (Imagine: Florin Gheorghe/Mediafax Foto)

În cadrul aceluiaşi discurs, Mircea Duşă a spus că drumul parcurs de armata română până la atingerea standardelor NATO a fost unul greu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sărbătorim anul acesta un deceniu de la aderarea la NATO, un obiectiv strategic naţional la îndeplinirea căruia aţi contribuit şi dumneavoastră. Forţele navale au fost deschizătoare de drumuri în procesul premergător al aderării la Alianţă din categoria de forţe care au desfăşurat primele activităţi în cadrul parteneriatului de pace. Drumul parcurs de armata română până la atingerea standardelor alianţei a fost unul greu", a declarat Mircea Duşa.

Ministrul a amintit că în ultimii ani reprezentanţii forţelor navale au participat la multe misiuni şi exerciţii internaţionale şi a cerut acestora să păstreze în continuare ritmul alert de pregătire.

"În ultimii ani aţi executat cu profesionalism şi hotărâre multe misiuni internaţionale care v-au făcut cunoscuţi în lume printre aliaţi şi parteneri. Vă cer să rămâneţi la fel de hotărâţi, să păstraţi ritmul alert de pregătire pentru că agenda forţelor navale va rămâne deosebit de încărcată şi în perioada următoare, mai ales acum când situaţia politico-militară din zonă s-a schimbat mult datorită crizei din Ucraina şi având în vedere faptul că România e stat de graniţă NATO şi al Uniunii Europene, securitatea maritimă mai ales securitatea maritimă pe Marea Neagră este vitală" a mai spus ministrul Apărării.

El a menţionat că în ultimii ani bugetul alocat Ministerului Apărării a crescut pentru continuarea proceselor de modernizare a Armatei.

Mircea Duşa a menţionat că la manifestările prilejuite de Ziua Marinei este prezentă şi nava militară americană Vella Gulf.

Ministrul Apărării şi-a încheiat discursul cu urarea "Bun cart înainte!".

Câteva mii de persoane sunt prezente, vineri, pe faleza din Constanţa, la manifestările prilejuite de Ziua Marinei, programul cuprinzând ceremonii militare şi religioase, exerciţii demonstrative, jocuri marinăreşti şi spectacole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici