Duşa: Una dintre fregate şi submarinul Delfinul vor intra într-un proces de modernizare

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, susţine că una dintre fregatele Forţelor Navale şi submarinul Delfinul vor intra, începând din acest an, într-un proces de modernizare, care însă nu va fi încheiat tot în 2014.

488 afișări
Imaginea articolului Duşa: Una dintre fregate şi submarinul Delfinul vor intra într-un proces de modernizare

Duşa: Una dintre fregate şi submarinul Delfinul vor intra într-un proces de modernizare (Imagine: Stefan Ciocan/Mediafax Foto)

"În anul acesta vor intra într-un program de modernizare, pe un program multianual, una din fregate şi submarinul Delfinul. Pe un program multianual deoarece nu se poate realiza modernizarea nici a fregatelor, nici a submarinului într-un singur an, dar demarăm acest proces în 2014. Pentru a realiza programul multianual trebuie să facem evaluările necesare, dar am alocat banii ca programul să poată începe. Prin bugetul Ministerului Apărării, am alocat în acest an peste un miliard două sute de mii de lei pentru modernizarea şi restructurarea tuturor capabilităţilor pe care le avem la trei categorii de forţe. (…) Modernizarea înseamnă reparaţii capitale şi dotarea fregatelor cu armamentul necesar pentru a putea îndeplini orice operaţiune militară pe mare”, a declarat MiMircea Duşămarţi, la Constanţa.

Ministrul Apărării s-a aflat, marţi după-amiază, în portul militar Constanţa, unde a participat la ceremonia de schimbare a conducerii Flotei. Astfel, Forţele Navale Române sunt conduse începând de marţi de către comandorului Tiberiu Liviu Chodan, care a fost comandantul Componentei Operaţionale Navale din Statul Major al Forţelor Navale.

Funcţia de comandant al Forţelor Navale a rămas vacantă după ce la sfârşitul anului trecut contraamiralul Alexandru Mîrşu, fostul comandant, a fost numit şef al Statului Major al Forţelor Navale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici