Duţă: De azi, medicii pot veni la contractare, potrivit noilor norme au venituri mai mari

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate CNAS), Lucian Duţă, anunţă că medicii pot veni, începând de joi, să semneze noile contracte de servicii şi le recomandă doctorilor de familie să-şi calculeze veniturile după noile norme pentru a vedea că mulţi au venituri mai mari.

833 afișări
Imaginea articolului Duţă: De azi, medicii pot veni la contractare, potrivit noilor norme au venituri mai mari

Duţă: De azi, medicii pot veni la contractare, potrivit noilor norme au venituri mai mari (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Începând de azi (joi - n.r.), medicii pot veni la contractare. Eu îi invit să semneze noile contracte şi totodată să-şi calculeze veniturile în funcţie de noile norme. Vor vedea că mulţi dintre ei vor avea venituri mai mari", a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNAS, Lucian Duţă.

CNAS va monitoriza zilnic stadiul semnării contractelor de servicii de către medicii de familie, potrivit preşedintelui instituţiei.

Medicii din Bucureşti s-au reunit, miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă, unde au decis în unanimitate să se alieze colegilor din ţară şi să nu semneze contractul cadru pe 2011 - 2012.

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, şi-a exprimat nedumerirea faţă de "atitudinea agresivă" pe care medicii de familie o au faţă de pacienţi, susţinând că în contractul cadru este prevăzută o creştere cu 10% a finanţării pe medicina de familie, iar problemele ridicate de doctori au fost rezolvate.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a susţinut şi el că solicitările medicilor de familie au fost rezolvate, astfel că aceştia nu ar mai avea niciun motiv să nu semneze contractul cadrui privind acordarea asisitenţei medicale pe 2011 - 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici