E-ON Gaz: Explozia soldată cu trei morţi, provocată de improvizaţii ilegale

Explozia produsă, la începutul lunii noiembrie, într-un bloc din municipiul Hunedoara, soldată cu moartea a trei persoane, a avut drept cauză folosirea unei instalaţii imporovizate prin care erau alimentate cu gaze naturale două aparate, au stabilit specialiştii E-ON Gaz.

1 afișare
Imaginea articolului E-ON Gaz: Explozia soldată cu trei morţi, provocată de improvizaţii ilegale

E-ON Gaz: Explozia soldată cu trei morţi, provocată de improvizaţii ilegale

Potrivit specialiştilor E.ON Gaz, care au ajuns la această concluzie, în aparatmentul în care a avut loc deflagraţia mai fusese identificat, la mijlocul acestui an, un radiant montat ilegal, care a fost dezafectat pe loc de echipa de verificare.Ancheta începută de companie după producerea exploziei a scos la iveală o serie de improvizaţii casnice.

„În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că proprietarul apartamentului 25 a efectuat în mod ilegal modificări la instalaţia de utilizare a gazelor naturale. Modificările constau în două aparate de utilizare a gazelor naturale montate ilegal: un autogeizer şi un convector, şi a instalaţiei improvizate prin care cele două aparate au fost alimentate cu gaze naturale. Aceste modificări sunt neconforme cu proiectul tehnic avizat de E.ON Gaz Distribuţie SA. şi au fost efectuate fără autorizare din partea companiei noastre”, se arată într-un comunicat remis, marţi, de către E-ON Gaz.

Potrivit sursei citate, în acelaşi apartament a fost depistat pe data de 17 iunie, cu ocazia verificărilor periodice efectuate la instalaţiile interioare de utilizare, un radiant montat ilegal care a fost dezafectat pe loc de echipa de verificare.

Reprezentanţii E-on Gaz cred că astfel de evenimente tragice ar putea fi evitate dacă toţi consumatorii ar respecta legislaţia în vigoare.

Trei persoane, printre care o fetiţă de şase ani, au fost rănite grav şi ulterior au încetat din viaţă, ca urmare a exploziei care a afectat 19 apartamente din blocul D1-8 de pe strada Prutului din municipiul Hunedoara. Explozia s-a produs dimineaţă, la etajul întâi al unui bloc situat în Micro 6, un cartier sărac din municipiul Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici