Echitaţie, muzică şi clowni pentru copiii instituţionalizaţi, la adăpostul de cai Toboc-Tei

Peste zece copii instituţionalizaţi din Sectorul 1 al Capitalei au participat, marţi, la o demonstraţie de echitaţie cu muzică şi clowni organizată de Fundaţia Paco, cu sprijinul Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agreement, la adăpostul pentru cai abandonaţi Toboc-Tei din Bucureşti.

489 afișări
Imaginea articolului Echitaţie, muzică şi clowni pentru copiii instituţionalizaţi, la adăpostul de cai Toboc-Tei

Echitaţie, muzică şi clowni pentru copiii instituţionalizaţi, la adăpostul de cai Toboc-Tei (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

La evenimentul de marţi, organizat cu ocazia Zilei Copilului, o parte din cai au participat la demonstraţii, însoţiţi de cascadori profesionişti şi îngrijitori.

Manifestările au început cu o demonstraţie susţinută de doi călăreţi şi cascadori profesionişti, continuând cu o "luptă" cu săbii din lemn şi lecţii de călărie pentru copii.

Copii prezenţi, marţi, la adăpostul Toboc-Tei s-au distrat şi alături de un clown, care i-a pictat pe feţe şi le-a împletit codiţe colorate în păr.

Adăpostul, înfiinţat în 2008, găzduieşte în prezent peste 25 de cai, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ilinca Dragomir, de la adăpostul Toboc-Tei "Steaua Speranţei".

Manejul de la adăpost însă a fost amenajat abia în urmă cu un an, pe o fostă groapă de gunoi.

Caii luaţi la "Steaua Speranţei" sunt fie confiscaţi de la persoane care îi maltratau, fie găsiţi pe câmpuri, abandonaţi. La adăpost au fost primiţi, în trecut, şi doi măgari.

Majoritatea animalelor ajung la Toboc-Tei înfometate, slăbite, rănite sau chiar la un pas de moarte.

Voluntarii îngrijesc şi hrănesc animalele din fonduri proprii sau donaţii, a precizat Ilinca Dragomir.

Adăpostul a fost numit după iapa Speranţa, fătată în condiţii extrem de riscante de către mama sa. Aceasta din urmă a fost găsită grav rănită, gestantă şi a stat timp de două luni suspendată deasupra solului, pe un aparat special, pentru a putea făta şi a-i fi salvat viaţa, a povestit Ilinca Dragomir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici