Edilii craioveni merg în deplasare în China la Campionatul Mondial de Wushu

O delegaţie de 15 persoane din cadrul Primăriei Craiova, în frunte cu primarul Antonie Solomon, va pleca, la sfârşitul lunii octombrie, în China, pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Campionatului Mondial de Wushu Tradiţional.

34 afișări
Imaginea articolului Edilii craioveni merg în deplasare în China la Campionatul Mondial de Wushu

Consilieri craioveni, în frunte cu primarul Solomon, pleacă în China la Campionatul Mondial de Wushu

Vizita, se precizează în raportul anexat proiectului de hotărâre, survine "în cadrul relaţiilor bilaterale dintre oraşele înfrăţite Craiova şi Shiyan, din Republica Populară Chineză", iar delegaţia din Craiova ar urma să cuprindă 15 persoane, în frunte cu primarul Antonie Solomon.

Consilierii municipali nu au la dispoziţie decât şase dintre cele 15 locuri asigurate de invitaţia trimisă de chinezi. Locurile rezervate consilierilor au fost împărţite după algoritmul politic rezultat în urma alegerilor locale din iunie. Astfel, în China se vor deplasa trei consilieri PDL, doi PSD şi unul PNL. Restul locurilor sunt împărţite la regiile din subordinea primăriei şi aparatului de specialitate al primarului Antonie Solomon. La Campionatul Mondial de Wushu urmează să plece trei directori ai regiilor subordonate şi şase funcţionari din Primărie.

Edilii craioveni merg în China pentru a participa la cea de-a treia ediţie a Campionatului Mondial de Wushu Tradiţional, organizat în perioada 28 octombrie - 2 noiembrie 2008, în cadrul Festivalului Internaţional de Turism, de Federaţia Internaţională de Wushu, Asociaţia Chineză de Wushu, Consiliul Provinciei Hubei, Oficiul de Turism Hubei şi Consiliul Local al Oraşului Shiyan în această ultimă localitate, pe muntele Wudang.

În plus, în timpul campionatului, craiovenii mai au parte de "o serie de activităţi, printre care: manifestări artistice, competiţii internaţionale de wushu tradiţional, conferinţe de promovare a turismului, seminar pe tema cooperării în domeniul comerţului şi economic, activităţi care vor întări relaţiile noastre de cooperare", după cum se precizează în raport.

Cheltuielile cu "transport aerian şi terestru", de la Craiova până în oraşul Shiyan, vor fi suportate de la bugetul local, cazarea şi masa pe teritoriul statului asiatic fiind asigurate, conform protocolului de înfrăţire semnat între cele două oraşe în anul 1996, de Guvernul Municipal Shiyan. Delegaţia craioveană va pleca în 26 octombrie, urmând să se întoarcă în data de 4 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici