Educaţie civică predată de o fetiţă de 9 ani. STS publică dialogul cu copila

  • O fetiţă de 9 ani din Bistriţa-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunţa că a găsit un portofel uitat pe o bancă.
  • Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a publicat dialogul cu copila.
1463 afișări
Imaginea articolului Educaţie civică predată de o fetiţă de 9 ani. STS publică dialogul cu copila

Educaţie civică predată de o fetiţă de 9 ani. STS publică dialogul cu copila

O fetiţă de 9 ani din Bistriţa-Năsăud a sunat la 112 pentru a anunţa că a găsit un portofel uitat pe o bancă, într-o staţie de autobuz.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a publicat dialogul cu copila. 

- 112, ce urgenţă aveţi?
- Bună ziua. Aş dori să îmi faceţi legătura cu Poliţia deoarece am găsit un portofel al unei doamne. L-am deschis să văd al cui e şi nu l-aş lăsa aici să îl fure cineva.
- Aşa, foarte bine. Dar unde te afli?
- În staţia de autobuz, vizavi de (...).
- Cum te cheamă?
- R.C.E. şi am 9 ani.
- Acum ne răspunde Poliţia, te rog să nu închizi.
- Bine, mulţumesc mult.

Fetiţa s-a gândit că persoana care l-a pierdut are nevoie de portofel şi că nu poate să îl lase, pur şi simplu, pe bancă pentru că l-ar putea lua altcineva.

Fetiţa a deschis portofelul ca să vadă dacă găseşte un act de identitate, iar în dialogul cu operatorul 112 a comunicat numele persoanei care îl pierduse, cerând să i se facă legătura cu Poliţia.

„Cei şapte ani de acasă şi educaţia civică învăţată la şcoală au determinat-o pe fetiţă să acţioneze exemplar într-o situaţie neobişnuită, când ar putea veni în ajutorul semenilor. Copiii sunt sinceri şi acţionează din instinct, iar dacă sunt pregătiţi şi informaţi, vor proceda întotdeauna corect. Îi mulţumim micuţei că a acţionat aşa cum ar trebui să procedeze orice cetăţean responsabil, dar şi părinţilor pentru educaţia oferită fetiţei lor,” transmite STS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici