Video Educaţie pe bâjbâite vs. milioane investite. Ca elev în România, Diana are emoţii pentru noul an şcolar

  • Ministerul Educaţiei bâjbâie cu scenarii vagi pentru începerea anului şcolar, iar cel mai probabil instituţiile de învăţământ vor trebui să îşi facă singure programul
  • Irlanda investeşte 375 de milioane de euro pentru redeschiderea şcolilor în programul obişnuit
  • Cu 75 de milioane de euro, Irlanda are în plan să modifice sălile de clase ca să se păstreze distanţa între profesori şi elevi
3624 afișări

Vrei să afli în ce condiţii vei începe noul an şcolar? Nici Ministerul Educaţiei nu îţi poate răspunde la această întrebare. Diana intră anul aceata în clasa a XII-a, dar situaţia confuză îi dă emoţii.

În timp ce la noi se fac doar scenarii despre cum se va putea începe anul şcolar, Irlanda a trecut la fapte. Investeşte 375 de milioane de euro ca să poată să redeschidă şcolile în programul obişnuit. În plus pentru ca educaţia elevilor să nu aibă deloc de suferit, statul irlandez are de gând, cu 75 de milioane de euro, să modifice sălile de clase ca să se păstreze distanţa între profesori şi elevi.

Dacă numărul cazurilor de coronavirus va continua să crească în ţara noastră, este posibil ca începerea anului şcolar să se amâne.

“Ca elev în România simt că am emoţii sincer, pentru că scenariile emise de minister sunt oarecum vagi. De la şcoală, profesorii şi cei din administraţie sunt confuzi, totul este cumva în ceaţă pentru că nu ni s-a zis nimic concret. Având în vedere că educaţia este o componentă atât de importantă şi contribuie la viitorul ţării mi se pare trist că noi nu investim mai mult.”, a afrmat Diana Dan. 

“În şcoli nu putem spune că avem siguranţa să mergem zilnic şi şcoala în online este destul de dificilă, nu doar pentru că nu înţelegem nimic din ce se întâmplă, dar şi pentru că la noi în ţară alţi elevi nu au condiţii suficient se bune pentru a participa la cursurile respective.”, a spus Andreea Chiorean, o altă elevă.

“Doar discuţii sunt. Aici este problema şi nimic concret. Deocamdată ce avem spus foarte clar e că se va merge pe o variantă mixtă: jumătate de clasă va sta acasă, jumătate va urmări orele online. Investiţiile şi infrastructura şcolară nu o avem pusă la punct. Avem puţine şcoli, puţine clase şi nu facem faţă. Plus dotarea şcolilor. Nu am fost pregătiţi pentru această predare. Ar trebuie clasa politică să dea o importanţă destul de mare acestui domeniu al educaţiei la fel ca şi în alte ţări“, a menţionat Lucia Cojocaru, preşedinte de sindicat. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici